Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Osman Kavala’yı hedef alan dizi için RTÜK’e yaptırım başvurusu

Osman Kavala'yı hedef alan dizi için RTÜK'e yaptırım başvurusu


Artı Gerçek – AİHM kararına rağmen 2017 yılından bu yana cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala’yı hedef alan ‘Metamorfoz’ adlı TRT dizisinin ikinci bölümü, tepkiler dikkate alınmayarak 13 Temmuz’da (bugün) yayınlandı. Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, diziye yaptırım uygulaması için RTÜK’e başvuru yaptı.

‘KİŞİLİK HAKLARI ZARAR GÖRÜYOR’

Çandar, dizi vasıtasıyla Kavala’nın kişilik haklarının zarar gördüğünü vurgulayarak TRT hakkında, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un “Yayın hizmeti ilkeleri” hükümlerinin açıkça ihlali nedeniyle ayrı ayrı yaptırım uygulanmasını talep etti.

‘DIŞ GÖRÜNÜŞÜ KASTEN BENZETİLMİŞ’

Dizinin ikinci bölümün yayınlanmasının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na başvuruda bulunarak dizideki başrol karakterin, Osman Kavala’nın dış görünüşüne kasıtlı olarak benzer hale getirildiğini belirten Çandar; diziyle ‘hakaret’, ‘iftira’,‘özel hayatın gizliliği’ gibi suçlarının oluştuğunu vurgulayarak Kavala’nın kişilik haklarının zarar gördüğünü ifade etti.

‘DİZİ’DE NE ANLATILIYOR?

TRT’nin dijital platformu ‘tabii’de yayınlanmaya başlayan ‘Metamorfoz’ isimli dizi, Osman Kavala’yı ABD ajanları için çalışan, babasının ölümünün ardından sahibi olduğu holdingin başına geçerek ‘kapitalistleşen’ bir ‘solcu iş insanı’ olarak tasvir ediyor.

Gezi Parkı eylemlerine de atıfta bulunan dizinin ilk bölümü 7 Mayıs’ta yayınlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version