Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nisêbîn’deki patlamaya dair bir kişi daha serbest bırakıldı


MÊRDÎN – Nisêbîn’de 25 Temmuz’da meydana gelen ve YJA-Star üyesi olduğu belirtilen bir kadının hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin gözaltına alınan Bedia Adıgüzel de serbest bırakıldı.

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Sakarya Caddesi üzerindeki bir evde meydana gelen ve YJA-Star üyesi olduğu belirtilen bir kadının yaşamını yitirdiği olaya dair gözaltına alınanlardan biri daha serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan biri ilk gün, aynı aileden olan 5 kişi ikinci gün serbest bırakılırken, ifade işlemleri tamamlanan Bedia Adıgüzel ise bugün Mardin Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgusu yapılan Adıgüzel, ardından adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Adıgüzel, hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

BAYHAN ÇİFTİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

 

Gözaltına alınan DBP İlçe Eşbaşkanı Remziye Bayhan ve eşi Mehmet Bayhan da bugün alınan ifadesi ile emniyet işlemleri tamamlandı. Remziye ve Mehmet Bayhan’ın yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

OLAYA DAİR

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan bir evde 25 Temmuz akşamı, özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi ve patlama meydana geldi. Patlamada YJA-Star üyesi olduğu belirtilen bir kadın yaşamını yitirirken, olayın ardından çok sayıda eve baskın düzenlendi. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

 

İçişleri Bakanlığı yaptığı ilk açıklamada “bir kadının şüpheli hareketleri nedeniyle yapılan ihbar üzerine şahsın girdiği meskene giden ve kimlik bilgisine başvurmak isteyen polis memurlarımıza silahlı saldırıda bulunulmuştur” iddiasında bulundu. Ancak Bakanlığın açıklamasının aksine olay günü herhangi bir silah sesinin duyulmadığı ve bölgede polislere herhangi bir ateşin açılmadığı öğrenildi. 

 

TESLİM OLMAYI REDDETTİ 

 

Edinilen bilgilere göre; olaydan 3 gün öncesinde cadde üzerinde rutin yoğunluğun dışında bir polis hareketliliği yaşandı. Olay günü polisler tarafından baskın yapıldığı esnada YJA-Star üyesi olduğu belirtilen kadının bulunduğu evin kapısının çalınması üzerine ev sahibi Adıgüzel kapıyı açtı. YJA-Star üyesi kadın, “teslim ol” çağrılarına karşı kimsenin zarar görmemesi için evin iç kesimlerinde bulunan odaya geçerek yanında bulunan patlayıcı maddeyi infilak ettirdi.  Kadın, olay yerinde hayatını kaybederken, cenazesi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version