Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nepal’de helikopter düştü: Altı kişi öldü

Nepal'de helikopter düştü: Altı kişi öldü


Dünyanın en yüksek 10 dağ zirvesinden sekizine ev sahipliği yapan Nepal’de altı kişiyi taşıyan bir helikopterin düştüğü duyuruldu. Nepal hükümetinden bir yetkili helikopterdeki beşi Meksikalı turist biri Nepalli pilot olmak üzere altı kişinin öldüğünü açıkladı. Yerel yetkililer arama kurtarma görevlilerinin altı kişinin cesedine ulaştığını söyledi.

Başkent Katmandu’daki havalimanı yetkililerinden Teknath Sitoula da Reuters haber ajansına verdiği bilgide helikopterin başkent Katmandu’ya gelmek üzere Everest Dağı ve diğer yüksek dağ zirvelerine ev sahipliği yapan Solukhunvhu bölgesindeki Surke’den kalkış yaptığını ve başkentin kuzeydoğusundaki Likkhu yakınlarında düştüğünü söyledi. Helikopterin Manang Air adlı havayolu şirketi tarafından işletildiğini de açıkladı.

Bölgede, muson döneminde uçuşların ertelenmesi ve güzergahın değiştirilmesinin yaygın olduğu biliniyor. Everest Zirvesi’nde görüş mesafesinin azalması, muson yağmurları ve hava muhalefeti sebebiyle mayısta bölgede dağcılık sezonunu sonlandı ve yaz aylarında dağlara nadiren uçuş düzenleniyor. Nepal’in geçmişinde ölümcül havacılık kazaları bulunuyor. Birçok havayolu bulutlarla kaplı ve yollarla bağlantısı kesilmiş uzak tepelerdeki ve dağlardaki küçük havaalanlarına uçuyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version