Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milas’taki orman yangını büyüyor; iki mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi

Milas’taki orman yangını büyüyor; iki mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi


Muğla’nın Milas ve Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Rüzgar bu şekilde devam ederse yangın etkisini artıracaktır.” dedi. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevlerin Akyol ve Kemikler mahallelerini tehdit ettiği öğrenildi.

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havalimanına giden kavşaktaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava ve kara araçları ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 7 helikopter ve 3 uçak ile havadan, 35 arazöz ve su tankeri, 4 dozer ve 157 personel ile karadan müdahale edildiği belirtildi.

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangını endişe ile takip ediyoruz. En kısa zamanda söndürülmesi temennisiyle…#gçmişolsun #muğla #mugla #milas #bodrum #yangın #yangin #orman #doğa #çevre pic.twitter.com/xnq4qWOYiE

— Emrah ÇAY (@emrahcay_48) July 14, 2023

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi filosundaki araçlar ile arama-kurtarma ekibinin de yangında görev aldığını anlattı. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söyleyen Tokat, “Alevler yola 100 metre kadar yaklaşmış durumda. Havadan müdahale sürüyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse, yangın etkisini artıracaktır.” dedi.

Milas Havalimanı kavşağında saat 14.35’te başlayan orman yangınına 26 araç, 52 personel ile destek veriyoruz.

Yangın havalimanı kavşağı ve Kemikler Mahallesi arasında devam etmektedir. pic.twitter.com/tGWPwisrZz

— Muğla Büyükşehir Belediyesi (@muglabsb) July 14, 2023

Muhammet Tokat, yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını anlattı. Tokat, “Bu yangın, Milas-Bodrum kara yolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesin bağlı kırsal Naipler Mahallesi yakınında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale başlattı. 120 personel, 2 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 20 arazöz ve 7 su ikmal aracıyla yangını söndürmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version