Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MI6 Başkanı Moore: Yapay zeka insan ajanların yerini alamaz

MI6 Başkanı Moore: Yapay zeka insan ajanların yerini alamaz


– İngiltere’nin MI6 dış istihbarat servisinin başkanı Richard Moore 2020’de göreve gelmesinden bu yana kamuya açık olarak yaptığı ikinci konuşmada, yapay zekanın insanların yerini alamayacağını öne sürdü. Yapay zeka teknolojilerinin insanların faaliyetleri için ancak ‘tamamlayıcı’ olabileceğini dile getiren Moore, “Doğru yerlerde bulunan insan ajanların benzersiz özellikleri daha da önemli hâle gelecektir” yorumunu yaptı.

‘BAZI DÜŞMANLARIMIZ YAPAY ZEKAYI TEHLİKELİ BİÇİMDE KULLANMAK İSTEYEBİLİR’

Prag’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde yaptığı konuşmada Çin ve Rusya’nın yapay zeka ve kuantum bilişim gibi teknolojilerde uzmanlaşmak için yarıştıkları konusunda uyarıda bulunan MI6 Başkanı, “Bazı düşmanlarımızın yapay zekayı pervasız ve tehlikeli bir şekilde geliştirmeye çalışacağına kesinlikle şüphe yok” dedi. Gelecekte bu tip girişimleri tespit etmek, ortaya çıkarmak ve sonra da engellemeye çalışmanın işlerinin bir parçası olacağına değinen Moore, Ukrayna’daki savaşla ilgili de açıklamalarda bulundu.

‘KREMLİN YÖNETİMİ İNSAN FAKTÖRÜNÜN EN KÖTÜ HÂLİ’

Rusya’nın Ukrayna’da yeniden ivme kazanma ihtimalinin çok az olduğunu dile getiren Richard Moore, Ukrayna’daki mevcut durumu 1968’de Sovyetler Birliği’nin askeri güç kullanarak bastırdığı Prag Baharı’na benzetti.

Kremlin yönetimini ‘insan faktörünün en kötü hâli’ diye niteleyen MI6 Başkanı, “Liderlerinin ahlaksızlığına, iç çekişmelerine ve duygusuz beceriksizliklerine tanık olan pek çok Rus, 1968’de seleflerinin yaşadığı ikilemlerle boğuşuyor” dedi.

FİDAN’IN SAHTE HESABINA TEBRİK MESAJI GÖNDERMİŞTİ

Bir dönem İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği görevini de üstlenen Richard Moore, son olarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı göreve başlaması sebebiyle tebrik etmek istemişti. Ancak, Fidan adına açılmış sahte bir hesabı etiketleyen Moore’un mesajı sosyal medyada gündem olmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version