Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Menzil üçe bölündü: Şeyhin oğulları arasında ‘gavslık’ savaşları başladı

Menzil üçe bölündü: Şeyhin oğulları arasında 'gavslık' savaşları başladı


Artı Gerçek – Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının ‘Gavs’ olarak nitelendirdiği Abdülbaki Erol’un ölümü sonrası cemaat içinde ‘liderin’ kim olacağı tartışmaları başladı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, cenaze töreninin ardından Menzil Köyü’nün merkezinde camide açıklama yapan Erol’un büyük oğlu Muhammed Mübarek, “tövbe yetkisi”nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide “irşat” faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

CEMAAT ÜÇE BÖLÜNDÜ: TÖVBELER VE ZİKİRLER İPTAL

Cemaatin ‘üçe bölündüğüne’ işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar “verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini” ve “tümünün yenilenmesi gerektiğini” dile getirdi. İsteyen cemaat üyesinin istediği camiye bağlanacağını ifade eden Mübarak, cemaate “Üç ismin arkasından konuşmayın, fitneye alet olmayın” uyarısında bulundu.

Konuşmanın ardından Abdülbaki Erol’un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol’un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak “tövbe ettirme” seansı gerçekleştirdi.

NE OLMUŞTU?

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdülbaki Erol dün öldü. 74 yaşındaki Erol’un ölümü, cemaate yakın sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu. Erol’un, tedavi gördüğü hastanede öldüğü belirtildi.

Türk Hava Yolları’nın Erol’un ölümünün ardından Adıyaman seferlerini artırması dikkat çekmişti.

‘ÇAKARLI’ GÖVDE GÖSTERİSİ

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının ‘Gavs’ olarak nitelendirdiği Abdülbaki Erol’un cenazesi yüzlerce araçlık ‘çakarlı’ ve tepe lambalı konvoylarla Adıyaman’ın Menzil köyüne götürülmüştü.

Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de cenaze törenine katılmıştı.

Köy yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, cenaze töreni için Menzil köyüne giden kalabalık gündem olmuştu.

Abdulbaki Erol için Menzil köyünde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 250 bin kişi katılmıştı. Cenazenin köye götürülüşünde 20 kilometrelik araç kuyruğu oluşmuştu.

HASTANE ODASI GÜNDEM OLMUŞTU

Abdülbaki Erol’un 2019 yılında Menzil’e ait olduğu belirtilen Emsey Hastanesi’nde tedavi gördüğü oda gündeme oturmuştu. Tartışmalara neden olan hastane odasında varaklı süslemeler, lüks halı ve duvar kağıdının olması dikkat çekmişti. Hastanede takkeli ve el pençe divan duran doktorların Abdülbaki Erol’a “Gavs’ım” şeklinde hitap ettikleri duyulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version