Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Menderes ve Aliağa’daki yangında evler hasar gördü


İZMİR – Menderes ve Aliağa ilçelerinde öğlen saatlerinde başlayan orman yangınları, gün boyu yapılan müdahalelere rağmen kontrol altına alınamamazken, yangın etkili rüzgar nedeniyle büyüyor.

İzmir’in Menderes ve Aliağa ilçelerinde öğlen saatlerinde çıkan yangın yapılan müdahalelere rağmen kontrol altına alınamıyor. Yangınlar rüzgarın etkisiyle giderek büyüyor. Menderes’teki orman yangınında ise alevler İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar ulaştı. Ancak şu an için sanayi bölgesini tehdit etmediği belirtildi. Bölgedeki yangını söndürme çalışmalarına fabrika işçileri de destek veriyor.

15 KİŞİ ETKİLENDİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, orman yangınlarında söndürme çalışmalarının sürdüğünü, Aliağa’daki orman yangınında dumandan etkilenen 15 kişinin durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Köşger, söndürme çalışmalarının 3 amfibi uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği itfaiye araçları, Aliağa Belediyesinin itfaiye araçları, karayolları, DSİ Bölge Müdürlüğü ve tüm ilgili kurumların araç parkında bulunan bütün iş makineleriyle her iki yangına da müdahale ettiği bilgisini verdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 5 uçak, 6 helikopter, 21 arazöz, 6 su ikmal aracı, 9 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 300 personel, alevlere karşı mücadele ediyor. Bölgede 2 toma, 4 su tankeri, 2 Sahil Güvenlik botu, 2 AFAD ekibi ve 3 ambulans da görev alıyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

YURTTAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ, EVLER YANDI

Öte yandan yangınların yerleşim yerlerine sıçraması üzerine yurttaşlar kara ve deniz yollarıyla tahliye edilirken, yangından 4 ev hasar gördü, 1 ev tamamen yandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version