Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek’in hocası Korhan Berzeg, 17 gündür kayıp: Henüz herhangi bir ize rastlanmadı

Mehmet Şimşek'in hocası Korhan Berzeg, 17 gündür kayıp: Henüz herhangi bir ize rastlanmadı


Artı Gerçek – Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Bankası’nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde 17 gün önce köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hocası olan 83 yaşındaki Korhan Berzeg hâlâ kayıp.

AFAD koordinesinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile jandarma komando timleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK), SAR Arama Kurtarma, Gönen Artemea Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (GADAK) ekipleri, Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde Berzeg’i arıyor.

Arama çalışmalarına, Ankara’dan gelen 15 kişilik Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekibi ve 2 kadavra arama köpeği de destek verdi.

Korhan Berzeg’in köpeğiyle birlikte Gönen Çayı’nın kıyısında yatar vaziyette görüldüğü iddia edilmesi üzerine ekipler bölgeye yoğunlaştı. Jandarma ve arama kurtarma ekipleri, Gönen Çayı’nın bulunduğu bölgede yaptıkları incelemelerde Berzeg’e ait herhangi bir ize rastlayamadı. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

ABD’de Dünya Bankası’nda uzun süre ekonomi uzmanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olup, İstanbul’da yaşamaya başlayan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hocası olan Korhan Berzeg, mayıs ayında tatil için eşi Angela Berzeg ile memleketi Gönen’in kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine gelmişti.

17 Haziran’da, Angela Berzeg kahvaltı hazırlarken köpeğiyle yürüyüş yapmak için evden ayrılan Korhan Berzeg, geri dönmemişti. Cep telefonunu evde bırakan eşi geri dönmeyince Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulunmuştu. İhbarla bölgeye, AFAD, AKUT ekipleriyle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri sevk edilmişti. Çalışmalara Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDAK), STK’lar ve köylüler ile çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da katılmıştı. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version