Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MB enflasyon tahminin 22’den yüzde 58’e çıkardı


ANKARA – Yılsonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3’ten yüzde 58’e çıkarıldığını söyleyen MB Başkanı Gaye Erkan, “2025 sonrası ise istikrar döneminin başlangıcı olarak görüyoruz” dedi. 

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Erkan, yılsonu enflasyon tahmini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e çıkarıldıklarını açıklayarak, enflasyonun kısa vadede geçici yükseliş göstereceğini belirtti. 

 

İSTİKRAR DÖNEMİ BEKLENTİSİ 2025 SONRASINA BIRAKILDI 

 

Enflasyonun kısa vadede geçici yükseliş göstereceğini kaydeden Erkan, “Enflasyon kısa vadede geçici yükseliş gösterecektir. 2024 dezenflasyonun başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz. 2025 sonrası ise istikrar döneminin başlangıcı olarak görüyoruz. Bu dönemde enflasyondaki gerileme hızlanırken öngörülebilirlik de artacaktır” dedi. 

 

‘2025 YILI HEDEFİ YÜZDE 15’ 

 

Erkan, “Enflasyon patikamızda önemli güncelleme gerçekleştirdik. Yılsonu enflasyon tahminini yüzde 58’e (önceki yüzde 22,3), 2024 için yüzde 33’e  (Önceki yüzde 8,8) yükselttik. 2025 sonu enflasyon tahmini yüzde 15 olarak belirlendi” şeklinde ifadeler kullandı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version