Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Madımak Katliamı’nın 30’uncu yıldönümü: Katliamda ölenlerin yakınlarından mücadele mesajı

Madımak Katliamı'nın 30'uncu yıldönümü: Katliamda ölenlerin yakınlarından mücadele mesajı


Oğulcan ÖZGENÇ


SİVAS – Madımak Katliamı’nın 30’uncu yıldönümü anması Sivas’ta gerçekleşiyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nin ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın önünde toplanan kortej, “Sivas’ı Unutma Unutturma”, “Sivas Şehitleri Ölümsüzdür” sloganlarıyla katliamın yaşandığı Madımak Oteli’ne doğru yürüyüşe geçti.

Anmaya Yeşil ve Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül de katıldı. Deyişler ve sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüşe CHP Grup Başkanı Özgür Özel katıldı.

Kalabalık Madımak Oteli’ne doğru yürürken balkonlarındaki yurttaşlar kortejin sloganlarına katıldı. “Madımak Utanç Müzesi Olana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz”, “Bu Karanlık Aydınlanana Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz”, “Alkışlarımızla Selam Gönderiyoruz 33’lere”, “Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları kortejin alkışlarıyla karşılandı.

Yürüyüşün ardından kortej Madımak Oteli’nin önüne geldi. Katliamda ölenlerin yakınları mücadeleye devam mesajı vererek Bilim ve Kültür Merkezi haline getirilen otelin önüne kırmızı karanfiller bıraktı.

AYRINTILAR GELİYOR…

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version