Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MADIMAK KATLİAMI | CHP lideri Kılıçdaroğlu: Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen ateş

MADIMAK KATLİAMI | CHP lideri Kılıçdaroğlu: Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen ateş


Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşanan katliamın üzerinden tam 30 yıl geçti. Katliamda çoğu sanatçı ve aydın olan 35 kişi yakılarak öldürülmüştü. Katliamda hayatını kaybedenler her sene olduğu gibi bugün de Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen eylem ve programlarla anılacak.

Madimak katliamında hayıtını kaybedenler bugün Türkiye’nin bir çok yerinde anılacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katliamın yıl dönümünde kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kendimi her 2 Temmuz’da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden biri olan #SivasKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen bu ateşi, kaldırılmayan enkazı #unutMADIMAKlımda.”

Kendimi her 2 Temmuz’da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden biri olan #SivasKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen bu ateşi, kaldırılmayan enkazı #unutMADIMAKlımda

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) July 2, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version