Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kurtarma çalışmaları sonuç vermedi: Avustralya’da kıyıya vuran 55 pilot balinaya ötenazi uygulandı

Kurtarma çalışmaları sonuç vermedi:  Avustralya'da kıyıya vuran 55 pilot balinaya ötenazi uygulandı


– Avustralya’nın batısında salı günü kıyıya vuran ve 55’i ölen 100 pilot balinayı kurtarma çalışmaları sonuç vermedi. Ülkenin güney ucundaki Cheynes Plajı’nda iki gündür süren çalışmaların ardından yetkililer bugün, balinalara ötenazi uygulandığını açıkladı. 250’den fazla gönüllü ile veterinerler ve deniz yaşamı uzmanlarından oluşan bir ekip, kalan 45 balinayı okyanusa çekerek yeniden yüzdürmeye çalışıyordu.

’34 YILLIK KARİYERİMİN EN ZOR KARARLARINDAN BİRİ’

Avustralya Biyoçeşitlilik, Koruma ve Eğlence Departmanı’ndan Peter Hartley alınan kararı, “34 yıllık yaban hayatı yönetimi kariyerindeki en zorlarından biri” diye niteledi. “Balinaların karaya vurmasının doğal bir olay olduğunu biliyoruz” diyen Hartley, “Ancak onlara bir fırsatı vermek için tüm günü suda geçirerek iyi bir deneme yaptık” dedi. Yetkili, şu anda kış mevsiminin yaşandığı Avustralya’da şartların çalışmaları güçleştirdiğini de ekledi.

KARAYA VURMA VAKALARI SIK SIK YAŞANIYOR

Uzmanlar tarafından ‘doğal’ olarak nitelenen ‘karaya vurma’ vakaları sık sık yaşanıyor. Son olarak, Avustralya’nın Tazmanya eyaletinde Eylül 2022’de karaya vurarak mahsur kalan 230 pilot balinadan 32’si yaban hayatı uzmanları tarafından kurtarılmıştı. Ertesi ay ise yaklaşık 500 pilot balina Yeni Zelanda’da iki ücra kumsalda kıyıya vurduktan sonra ölmüştü. Temmuz ayı başında ise İskoçya’nın kuzeybatısındaki bir adada karaya vurduktan sonra ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version