Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kavala’ya tahliye isteyen hakim Ağrı’ya, Hablemitoğlu davasında tahliye kararı veren hakim Sincan’a atandı

1500 hâkim ve savcı adayı alınacak


Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi’nin, 3 bin 36 adli ve 387 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı ana kararnamesi tamamlandı.

HSK, adli ve idari yargıda yaz kararnamesini yayımladı. 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Ayrıca Yargıtay’a da 40 tetkik hâkimi ve 4 Cumhuriyet savcısı atandı. Deprem bölgesine ilişkin de atamalar yapıldı ve yeni mahkemeler açıldı. Mevcut mahkemelere ilave olarak 5 ağır ceza mahkemesi, 39 asliye hukuk mahkemesi, 11 tüketici mahkemesi ve 9 sulh hukuk mahkemesi faaliyete geçirilecek.

20 İL, 38 İLÇENİN CUMHURİYET BAŞSAVCILARI DEĞİŞTİ

Ayrıca 20 ilin Cumhuriyet başsavcısı da değişti. Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van Cumhuriyet başsavcılarının görev yerlerinde değişikliğe gidildi.

Görev yerleri değiştirilen başsavcılar arasında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk’e tenzili rütbe verilmesi dikkat çekti. Öztürk, Yargıtay Savcılığı’na getirilirken, yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fahri Mutlu Tosun atandı. İstanbul Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Ankara Başsavcısı Ahmet Akça yerlerinde kaldı.

OSMAN KAVALA’YA TAHLİYE İSTEYEN HAKİM AĞRI’YA ATANDI

Gezi davasına ilişkin yargılamalar sırasında Osman Kavala’nın tahliye edilmesi yönünde oy kullanan hakim Sercan Karagöz, HSK kararnamesiyle Ağrı’ya atandı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre yargılamalar sırasında Kavala ile Aksakoğlu’nun tahliyesi yönünde oy kullanan Mahkeme Başkanı Sercan Karagöz, Gezi davasına bakan heyetten alınarak aynı mahkemede ikinci heyete üye olarak görevlendirilmişti. HSK’nin bu akşam yayınladığı kararnamede Karagöz İstanbul Hakimliği’nden alınarak Ağrı’ya hakim olarak görevlendirildi.

KENDİSİ İSTEMİŞ OLABİLİR’

T24’e bilgi veren kaynaklar, Karagöz’ün kendisinin tayin isteğinde bulunma ihtimalinin olduğuna, HSK’nin de bu talebi kabul ederek Ağrı’ya atama yapmış olabileceğine dikkat çekti.

HABLEMİTOĞLU DAVASI’NDA TAHLİYE KARARI VEREN HAKİM SİNCAN’A ATANDI

Gazeteci Müyesser Yıldız, Hablemitoğlu suikasti davasına bakan ve tahliye kararlarını veren 28. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Karakuzu’nun Sincan hakimliğine atandığını belirtti. Yıldız’ın paylaşımı şöyle:

Hablemitoğlu suikasti davasına bakan ve tahliye kararlarını veren 28. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, bugün yayınlanan kararname ile Sincan hakimliğine atandı.

İddianameyi hazırlayan ve duruşmalara da katılan Savcı Zafer Ergün’ün ise yerinde kaldığı görüldü.

— Müyesser Yıldız (@MuyesserYildiz) July 17, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version