Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KASED’ten depremzedeler için müzik dinletisi

KASED’ten depremzedeler için müzik dinletisi


SEMSÛR –  KASED, Semsûr’da depremzede kadın ve çocuklarla dayanışmak amacıyla müzik dinletisi düzenledi.

Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Semsûr’da depremzede kadın ve çocuklarla dayanışmak amacıyla müzik dinletisi etkinliği düzenledi. Semsûr merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan, emek örgütleri tarafından kurulan Narlı Kuyu çadır kentinde gerçekleşen dinletiye çok sayıda depremzede katıldı.

Semsûr Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği’nin (DMS) desteklemesi ile gerçekleşen etkinlikte konuşan KASED yöneticisi Saliha Ayata, “6 Şubat’tan sonra biz kültür sanat çalışanları olarak alanda olduk. Hem fizikken hem de ruhen sizlerleyiz. Uzun bir süre gönüllü olarak çalışmalarda yer aldık bir süredir de deprem bölgesini gezerek minik konserler düzenliyoruz. KASED olarak bugün kadınlar ve çocuklar ile bir araya gelerek acılarımızı paylaşmak istedik. Depremde çok sevdiklerimizi kaybettik ama yine bir aradayız ve dayanışma içindeyiz. Sizler için küçük bir konser hazırladık. Üyelerimiz sizler için bir birinden güzel şarkılar seslendirecek” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından KASED üyesi sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların seslendirdikleri Kürtçe ezgiler ile katılanlara keyifli anlar yaşatırken, etkinlikte sahne alan Semsûrlu Huriye Ahuzar seslendirdiği dengbej klamlar ile dinleyicilerden tam not aldı. Etkinlik Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı gönüllülerinin depremzede çocuklar ile sahneledikleri müzik etkinliği ile son buldu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version