Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karayalçın CHP PM’yi değerlendirdi: ’28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor’

Karayalçın CHP PM'yi değerlendirdi: '28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor'


Artı Gerçek – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısı yaklaşık 9 saat sürdü. CHP’de görevden alınan dört il başkanı ile bir ilçe başkanın itirazları, Parti Meclisi’nde yapılan oylamada göreve dönme yönündeki itirazları reddedildi.

Eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ankara Belediye Başkanı ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise bugün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısını değerlendirdi. PM toplantısı için, “28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor” diyen Karayalçın, “Önemsediğim konu, kaç defa toplandıkları ya da nerede, nasıl toplandıkları değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki sorunların çözümü için getirdikleri önerilerin neler olduğudur” ifadelerini kullandı.

Karayalçın’ın paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partililer, partilerinin sorunlarını ya da neyi tartışmak istiyorlarsa bir araya gelerek tartışabilirler. Bir araya gelmişler, bir konuyu tartışıyorlar. O konu da il ve ilçe örgütlerinin görevden alınmaları kararına karşı yaptıkları başvurunun parti meclisini toplantıya çağırarak görüşülmesini sağlamak ve 28 Mayıs’tan sonra ortaya çıkan gelişmelerin değerlendirilmesi amacını taşıyor. Cumhuriyet Halk Partiler her iki konuyu da görüşebilirler.

Sayın İmamoğlu’nun açıklamasına göre 200 dolaylarında toplantı yapılmış. Önemsediğim konu, kaç defa toplandıkları ya da nerede, nasıl toplandıkları değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki sorunların çözümü için getirdikleri önerilerin neler olduğudur. Aslında bunu bütün Cumhuriyet Halk Partililer yapmalı, herkes çalışmalı. Herkes tartışmalı. ‘En çok, uzak durmamız gereken şey sessizliktir, sessiz kalmaktır.'”


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version