Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karadeniz: Rusya, Türk yük gemı̇sı̇nde patlayıcı ı̇zlerı̇ bulduğunu ı̇ddı̇a etti, girişine izin vermedi

Karadeniz: Rusya, Türk yük gemı̇sı̇nde patlayıcı ı̇zlerı̇ bulduğunu ı̇ddı̇a etti, girişine izin vermedi


ENSAR NUR, TR724 HABER

Rus güvenlik birimleri, Kerç Boğazı üzerinden Rostov-on-Don kentine gitmeyi planlayan Türk bandıralı yük gemisinin Rus topraklarına girişine izin verilmediğini belirtti.

Perşembe günü Rus güvenlik birimleri (FSB), Karadeniz’de Kiev ve Moskova arasında yaşanan gerilimin ortasında, Türkiye’den bir Rus limanına giden bir yük gemisinde “patlayıcı izleri” bulduklarını iddia etti.

FSB’den yapılan açıklamada “26 Temmuz’da BMO RIVER adlı kargo gemisinin ambarında ve bir filikanın yüzeyinde patlayıcı izleri (…) tespit edildi” denildi ve geminin Rus karasularına girişine izin verilmediği belirtildi.

PATLAYICI MI TAŞIYORDU?

Fransız BFMTV’nin haberine göre, gemi Türkiye’nin Sinop limanından ayrılmış ve Rusya’yı ilhak edilmiş Kırım’dan ayıran Kerç Boğazı üzerinden “tahıl sevkiyatı” yapmak üzere Rusya’nın Rostov-on-Don limanına doğru ilerliyordu.

Güvenlik birimleri, “Geminin Haziran ve Temmuz aylarında iki kez Ukrayna’nın Reni limanını ziyaret ettiği tespit edildi” diye ekledi. Odessa bölgesinde Tuna Nehri üzerinde bulunan bu liman yakın zamanda Rus saldırılarına maruz kalmıştı.

FSB’ye göre, tespit terörle mücadele operasyonları sırasında gerçekleşti ve gemi “Ukrayna’ya patlayıcı sevk etmek için” kullanılmış olabilir.

GERİLİM YÜKSELİYOR

Pazartesi günü FSB, 22 Temmuz’da Türkiye’den ayrılan ve yine Kerç Boğazı üzerinden Rostov-on-Don limanına gidecek olan bir başka kargo gemisinde patlayıcı izleri bulduğunu duyurmuştu.

Karadeniz, Rusya’nın geçen hafta Ukrayna’nın tahıl ihracatına ilişkin uluslararası Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından artan gerilimin merkezinde yer alıyor.

Moskova ve Kiev sırayla Karadeniz’de seyreden gemileri düşman limanlarına yönelmeleri halinde hedef alınabilecekleri konusunda uyardı.

Aynı zamanda, son günlerde ilhak edilen Kırım’ı birkaç insansız hava aracı saldırısı dalgası vururken, Rus ordusu da Karadeniz’e kıyısı olan güney Ukrayna’daki liman ve tarımsal altyapıya yönelik saldırılarını arttırdı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version