Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kalp hastası Şivekar Ataş tedavi edilmiyor


İZMİR – Kalp hastası olan tutuklu Şivekar Ataş’ın durumuna dikkat çeken İHD İzmir Şubesi, Ataş’ın derhal tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. 

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 2 haftada bir düzenlediği basın açıklamasının 278’incisini Konak eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Hasta mahpuslar ölüyor, susma suça ortak olma” pankartı açıldı. Bu haftaki açıklamada Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Şivekar Ataş’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. 

 

Basın metnini okuyan İHD İzmir Şubesi Başkanı Zafer İncin, 20 yaşındaki Şivekar Ataş’ın 2016 yılında Amed’te üniversite öğrencisiyken tutuklandığını aktardı. Cezaevine girdiğinde hiçbir sağlık sorunu olmadığını kaydeden İncin, “Şivekar hapishane koşulları ve uğradığı hak ihlalleri nedeniyle birçok hastalığa yakalanmıştır. İHD’nin ağır hasta mahpuslar listesindedir. Annesinin belirttiğine göre Tarsus Hapishane’sinde iken işkenceler gördüğünü, bunun sonucunda gözlerinin morardığını, uygulamalara itiraz ettiği için ‘süngerli odaya’ götürüldü. Bunun sonucunda da vücudunda yaralar çıkmıştır. Şivekar’ın pandemi döneminde tedavisi yapılmamıştır” dedi. 

 

‘AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR’

 

Şivekar’ın kalp kapakçığında çürüme olduğunu ve ameliyat olması gereken bel fıtığı olduğunu söyleyen İncin, “20 günde bir kalp kapakçığındaki çürüme nedeniyle iğne olması gerekirken pandemi döneminde yapılmamıştır. Annesi ile yaptığı son görüşmede, anne kızını tanımakta güçlük yaşadığını ani ve aşırı kilo kaybına uğradığını belirtti. Aynı zamanda raminde 2 kist çıktığını ve bunun için de ameliyat olması gerektiğini öğrenmiştir. Şivekar acilen ameliyat olmalıdır. Eğer aksatılır ya da geciktirilirse oluşacak olumsuzluklardan hapishane yetkilisi ve revir sorumlu olacaktır” diye belirtti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version