Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadınlar Dünya Kupası öncesi Yeni Zelanda’da silahlı saldırı: İki ölü, altı yaralı

Kadınlar Dünya Kupası öncesi Yeni Zelanda'da silahlı saldırı: İki ölü, altı yaralı


– FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın açılışına saatler kala Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde meydana gelen silahlı saldırıda iki kişi öldü. Yerel saatle 07:22’de kentin merkezinde bulunan bir iş merkezinin şantiyesinde pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda aralarında polislerin de bulunduğu altı kişi ise yaralandı. Saldırgan polis tarafından öldürüldü.

Polisten yapılan açıklamada ihbar üzerine şantiyeye gidildiği ve silahlı saldırganın bina içinde ilerleyerek ateş etmeye devam ettiği belirtildi. Yetkililer, daha sonra inşaat halindeki binanın asansör boşluğuna giren saldırganın polisle girdiği çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

BAŞBAKAN HIPKINS: SALDIRININ ARDINDA İDEOLOJİK BİR NEDEN TESPİT EDİLEMEDİ

Başbakan Chris Hipkins saldırının bir terör eylemi olarak görülmediğini ve turnuvanın planlandığı gibi devam edeceğini söyledi. Saldırının ardında siyasi ya da ideolojik bir neden tespit edilemediğini ekleyen Hipkins, devam eden bir tehlike olmadığına dair güvence verdi.

Daha önce insanları evde kalmaları ve şehre seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyaran Auckland Belediye Başkanı Wayne Brown, “Tüm FIFA personeli ve futbol takımlarının güvende olduğunu” açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Brown, “Güzel şehrimizde daha önce böyle bir şeyin yaşandığını hatırlamıyorum. Bu sabah yaşananlar tüm Aucklandlılar için trajik ve üzücü, zira bu alışık olduğumuz bir şey değil” dedi. Yeni Zelanda Spor Bakanı Grant Robertson da bölgedeki güvenlik seviyesinin artırıldığını açıkladı.

TURNUVA BUGÜN BAŞLADI

Futbolda Avustralya ile Yeni Zelanda’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, bugün başladı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen kadın futbolunun uluslararası arenadaki en önemli organizasyonu, 20 Ağustos’ta tamamlanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, son 16 turundan başlayarak finale kadar devam eden eleme maçlarının ardından kupayı kazanmaya çalışacak.

Turnuvanın ilk gününde, ev sahibi ülkeler sahaya çıkacak. Açılış maçında, A Grubu’nda yer alan Yeni Zelanda ile Norveç, Auckland kentindeki 50 bin kişi kapasiteli Eden Park Stadı’nda bugün Türkiye saati ile (TSİ) 10.00’da başlayan maçta karşı karşıya geliyor. Diğer maçta ise B Grubu’nda Avustralya ile İrlanda Cumhuriyeti, Sydney kentindeki Avustralya Stadı’nda TSİ 13.00’te karşı karşıya gelecek. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version