Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’den Akbelen direnişine destek


İZMİR – TÖP, Akbelen’de süren direnişe destek vererek, temsili ağaç dikti. 

 

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir İl Örgütü, Milas Akbelen Ormanı’na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişine destek vermek için Karşıyaka İZBAN önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada sık sık “Limak Defol bu sokaklar bizim”, “AKP elini Akbelen’den çek” “Havama Suyuma Akbelen’e Dokunma” sloganları atıldı. 

 

‘KÖMÜR HAVZALARINI KAPATIN’

 

Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada konuşan TÖP üyesi Sedanur Uğur, 4 yıl önce başlayan direnişin 2 yıldır nöbet şeklinde sürdürdüğünü ve 24 Temmuz tarihinden bu yana sürekli saldırı olduğunu anımsattı.  Akbelen direnişine destek verilmesi gerektiğini belirten Uğur, “Bizler Akbelen’in sesini duyuyoruz. Artık yeter. Enerjiniz batsın. Madeniniz batsın. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Yeniköy-Kemerköy Santralleri ve  tüm diğer santrallerin tüm kömür havzaları ile birlikte kapatılsın” diye belirtti. 

 

TEMSİLİ AĞAÇ DİKTİLER

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenen Uğur, “Ekiplerinizi geri çekin, orman kesimini acilen durdurun. Bizler, yaşam savunucuları olarak, Akbelen’de direnen dostlarımızın yanındayız. Tüm ülke kamuoyunu Akbelen direnişine destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından Karşıyaka Çarşı’da Osman Bey Parkı’na yürüyüş yapılarak, temsili ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version