Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalya açıklarında antik yük gemisi keşfedildi: İçinde yüzlerce amfora bulunuyor

İtalya açıklarında antik yük gemisi keşfedildi: İçinde yüzlerce amfora bulunuyor


– İtalya’nın liman kenti Civitavecchia açıklarında Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu düşünülen antik yük gemisi keşfedildi. Arkeologlar, milattan önce 1ilâ 2’inci yüzyıla tarihlenen gemide bulunan yüzlerce küpün ‘antik deniz ticaret yollarına’ ilişkin önemli ve yeni bilgilere ulaşılmasına yardımcı olacağını dile getirdi.

UZUNLUĞU 20 METREDEN FAZLA

İtalya’da sualtı kültürel mirası koruma ulusal müfettişliğinde görevli tüplü dalgıçlar tarafından yapılan keşfe ilişkin açıklamada, “Bu istisnai keşif, sahile ulaşmak için denizin tehlikeleriyle yüzleşen bir Roma gemisinin batışının önemli bir örneğini temsil etmekte ve antik deniz ticaret yollarına tanıklık etmektedir” ifadeleri kullanıldı. Uzunluğu 20 metreden fazla olan yük gemisinin amfora olarak bilinen yüzlerce antik Roma çömleğiyle dolu olduğu tahmin ediliyor. Ancak amforaların ve diğer kalıntıların su yüzeyine çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz net değil.

BÖLGEDEKİ KALINTILARI YAĞMACILARDAN KORUMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

İtalya’nın sualtı arkeolojik hazinelerle dolu Akdeniz kıyı şeridinde, özel olarak kurulmuş polis ekiplerinin yağmacılara karşı düzenli olarak devriyeye çıktığı biliniyor. 2021 yılında Sicilyalı arkeologlar birkaç hafta içinde biri Palermo açıklarında, diğeri Ustica adası yakınlarında olmak üzere iki antik Roma gemisi keşfetmiş, her iki geminin de büyük miktarda şarap amforası taşıdığı açıklanmıştı.(DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version