Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Kur’an-ı Kerim yakılmasına kınama

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Kur’an-ı Kerim yakılmasına kınama


İsveç Dışişleri Bakanlığı, Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınayarak ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlüğün ülkede yeri olmadığını belirtti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, başkent Stockholm’de Kurban Bayramı’nın ilk günü bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık eylemi kınayarak, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlüğün ülkede yerinin olmadığını belirtti.

İsveç televizyonu SVT’de yer alan habere göre, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT), Kur’an ve Hz. Muhammed’e yönelik ‘tekrarlanan saygısızlıklara karşı toplu önlemler alınması’ çağrısında bulunmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı, televizyona bir açıklama gönderdi.

‘KIRICI OLABİLECEĞİNİ ANLIYORUZ’

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsveç hükümeti, ülkedeki gösterilerde bireylerin İslamofobik eylemlerinin, Müslümanlar için kırıcı olabileceğini anlıyor. İsveç hükümetinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz” denildi. Kuran ve diğer kutsal kitapların yakılmasının ‘açıkça provokasyon’ olarak nitelendirildiği açıklamada, “Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve bunlarla ilgili hoşgörüsüzlüklerin İsveç’te veya Avrupa’da hiçbir yeri yoktur” görüşü paylaşıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version