Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstiklal bombacısı ilk savunmasında ifadesini değiştirdi: Böyle bir şey olacağını bilmiyordum

Taksim bombacısı Albashir: Ağabeyim ÖSO komutanı, YPG beni casus olduğum için tutukladı


İstanbul İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen bombalı saldırıda bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır, mahkemede ilk kez savunmasını yaptı. 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır, “Daha önce bunları anlatmadım. Suriye’den gelirken patlayıcı yanımızda değildi. Böyle bir şey olacağını bilmiyordum. Bombayı İstanbul’da Bilal teslim aldı.” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu toplam 26 sanık getirildi. Geçen celse iddianamenin eline ulaşamadığı için savunmasını yapmayan sanık Ahlam Albashır’ın iddianameyi okuduğunu belirterek savunmasını yaptı.

Tercüman aracılığıyla savunmasını yapan Albashır, “İddianamede olanlar vardı, olmayan şeyler de vardı. Ailem vefat etmişti. Ben ve ablam kalmıştık. Geceleri fırından gündüzleri tatlıcıda çalışıyordum. Ben PYD bölgesindeydim. Kardeşim ise Türk ordusu bölümündeydi. O yüzden gözler üzerimdeydi. Arkadaşım vasıtasıyla Hasan Jamil’le tanıştım. Hasan Jamil, benim yanıma geldi, ‘Büyük bir şahıs seninle konuşmak istiyor’ dedi. İlk gittiğimde yüzünü görmedim, ikincide gördüm. Bana söylediği şey bir şahısla Türkiye’ye gideceğim ve onun karısı rolünde olacağımdı. Türkiye’ye gideceğim şahsın Bilal olduğunu İdlib’te öğrendim.” dedi.

Korktuğunu fakat Hacı’yı dinlemediği takdirde ne olacağını bilmediğini söyleyen Ahlam Albashır, ardından şunları söyledi: “Kızkardeşime anlatmadım ama korktuğumu anlamıştı. Takip ediyorlardı. ‘Sana zarar vermeyeceğiz’ diyorlardı. Hasan Jamil beni bir çiftliğe götürdü yanında korumaları vardı. Ne yapacağımı anlatmaya başladı. Daha sonra çıktım. Beni kaçakçıların evine götürdüler bir gece kaldım. Ertesi günü sabah saat 06.00 gibi bizi alıp İdlib’e götürdü. Bilal’in yanına ulaştım. Hacı bana bir evlilik sözleşmesi vermişti. Bilal, ‘Kardeşim olarak kal’ dedi. 5 gün orada kaldık. Bu sürede Bilal’le sorunlar yaşadık, ben çıkmak istedim. Ama İdlib’i bilmediğim için çıkamadım.”

Albashır, daha önceki ifadelerinde, bombayı Suriye’den aldıklarını söylemişti. Ancak mahkemede ifade değiştirdi: “Daha önce bunları anlatmamıştım. Patlayıcı yanımda değildi.” dedi.

Kaçakçılarla Suriye sınırına geldiklerini gece saat 02.00 gibi duvardan atlayarak Türkiye’ye geçtiklerini ve toplamda 11 kişi olduklarını söyledi. Albashır, şöyle devam etti:

Mahkeme Başkanının, “İlk ifadende bombayı göğsünde getirdiğini söylemiştin” diye hatırlatması üzerine sanık, “Hacı beni tehdit etmişti. Korkuyordum. O yüzden öyle söyledim” dedi. Albashır, başka bir soruya da “Aslında bombayı Bilal götürecekti.” karşılığını verdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version