Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Batı Şeria’da üç Filistinliyi öldürdü, Hamas üyesi oldukları açıklandı

İsrail, Batı Şeria’da üç Filistinliyi öldürdü, Hamas üyesi oldukları açıklandı


Filistinli yetkililer İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde üç Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu üç kişinin bir araçtan bölgedeki İsrail güçlerine ateş açtıklarını ileri sürdü. Açıklamada, İsrail askerlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu saldırganların öldürüldüğü ve yanlarındaki silah ve askeri teçhizatın ele geçirildiği ifade edildi. İsrail askerleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

HAMAS ÜYESİ OLDUKLARI AÇIKLANDI

Gazze Şeridi’nin yöneten Hamas öldürülen Filistinlilerin üyesi olduğunu açıkladı. Örgüt yaptığı açıklamada, üç üyesinin bir çatışmada öldüklerini söyledi.

Batı Şeria’daki şiddet, artan İsrail baskınları, Filistinlilerin sokak saldırıları ve Filistin köylerine yönelik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarıyla bir yılı aşkın bir süredir artıyor. Nablus ve yakındaki Cenin kenti son haftalarda özellikle şiddetli İsrail baskınlarına ve yoğun çatışmalara sahne oldu. Doğu Kudüs ve Gazze’yi içeren işgal altındaki Filistin topraklarında bu yıl öldürülen Filistinli sayısı 200’den fazla ve ölümlerin çoğu işgal altındaki Batı Şeria’da kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version