Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsmail Hakkı Pekin: Devletin 15 Temmuz’dan haberi vardı, ‘temizlik’ için böyle bir şey şarttı

İsmail Hakkı Pekin: Devletin 15 Temmuz’dan haberi vardı, ‘temizlik’ için böyle bir şey şarttı


Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, 15 Temmuz’a gelen süreç ve sonrasına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi öncesinde önemli bir hazırlık süreci geçirdiğine dikkat çeken emekli Korgeneral Pekin, “Bizleri ve Avrasyacıları cezaevlerinden çıkardı. Çok iyi yığınaklama yaptı. Böyle bir şey yapmasalar (15 Temmuz) temizleyemezlerdi. Bugünkü noktaya gelemezdik. Temizlik için böyle bir şey şarttı.” dedi.

İsmail Hakki Pekin, KRT TV’de 15 Temmuz sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. AKP iktidarının darbe girişiminden haberdar olduğunu söyleyen Pekin, şöyle konuştu:

TÜRKER ERTÜRK: GAYRİ HUKUKİ BİR DÖNEM İHTİYAÇ VARDI

Emekli amiral Türker Ertürk de geçtiğimiz hafta benzer açıklamalarda bulunmuş ve “Peki bu girişime neden ihtiyaç vardı? Çünkü gayri hukuki bir döneme ihtiyaç vardı bunları tasfiye edebilmek için. Normal yargı ve demokratik yöntemlerle bu iş olamazdı.” ifadelerini kullanmıştı.

ALLAH’IN LÜTFU!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 15 Temmuz sonrası yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’u ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak tanımlamış ve bu sayede TSK’yı ‘temizlediklerini’ söylemişti.

NORMAL SÜREÇLERLE ATMAYA KALKSAK 2030’A KADAR SÜRERDİ

Yine bir başka AKP’li üst düzey yönetici Numan Kurtulmuş da “Eğer normal süreçlerle bunları atmaya kalksaydık 15 Temmuz’dan sonra bunları 2020 yılına kadar, 2030 yılına kadar devlet memurluğundan çıkaramazdık. Devlet kendini korumak için böyle acil olağanüstü bir tedbir almıştır.” ifadelerini kullanmıştı.

BOZDAĞ: SUÇ YOK, İDARİ TASARRUF!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programında, hukuksuz KHK’larla ihraç edilenlerin mutlaka suçlu olmadığını, bu ihraçların adli değil idari bir tasarruf olduğunu itiraf etmişti. Bozdağ’ın açıklamasına göre ‘suçlu-suçsuz’ ayrımı yapılmaksızın onbinlerce insan ihraç edilmişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version