Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İskoçya’da doğum sırasında ölen dişi pilot balinasının sürüsü intihar etti: 55 balina karaya vurdu

İskoçya'da doğum sırasında ölen dişi pilot balinasının sürüsü intihar etti: 55 balina karaya vurdu


– İskoçya’da 55 pilot balina, ülkedeki Lewis Adası’nda karaya vurduktan sonra öldü. Ülkede on yıllardır yaşanan en büyük ‘karaya vurma vakası’ ile ilgili ihbarın gelmesinin ardından harekete geçen yetkililer pazar sabah saatlerinde bir düzineden fazla canlı balinayı yeniden yüzdürmek için çabalasa da başarısız oldu. Balinaların bir kısmına ‘acı çekmemeleri için’ ötanazi uygulandı. Uzmanlar olayın, doğum sırasında komplikasyon yaşayan bir balinanın ölümüyle tüm sürünün intihar etmiş olabileceğini düşünüyor.

İngiltere’nin önde gelen deniz memelerine yardım kuruluşlarından British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Pilot balinalar güçlü sosyal bağlarıyla ünlüdür, bu nedenle genellikle bir balina zor durumda kalıp karaya vurduğunda diğerleri de onu takip eder” dedi.

İskoç Deniz Hayvanları Karaya Vurma Programı (SMASS) ise olayın nedenini belirlemek için memelilerin vücutlarını incelemeye başlayacağını söyledi. SMASS Instagram’dan yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç gün boyunca, bu hayvanların sağlığını ve neden karaya vurmuş olabileceklerini daha iyi anlamak için mümkün olduğunca fazla veri toplamak üzere pilot balinalardan örnekler alacağız” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version