Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irak IŞİD’in ‘şeriat yargıcını’ yakaladığını duyurdu

Afganistan'da vali yardımcısına düzenlenen suikastı IŞİD üstlendi


Irak ulusal istihbarat servisi perşembe günü Süleymaniye vilayetindeki terörle mücadele güçleriyle işbirliği içinde “şeriat yargıcı” konumunda olan üst düzey bir IŞİD yetkilisinin tutuklandığını duyurdu. Açıklamaya göre “Ebu Cemal” lakaplı Akkab Hamad Nijris Dali adlı kişi IŞİD’in sözde Dicle eyaletindeki “şeriat yargıcı”konumundaydı ve “Irak güvenlik güçlerini ve onlarla iş birliği yapanları hedef almaya teşvik eden çok sayıda fetva yayınlamıştı”.

Rudaw’ın haberine göre, açıklamada, Dali’nin IŞİD’inn Irak’taki yenilgisinin ardından 2017’de Suriye’ye kaçtığı ancak grubun talimatıyla 2023’te geri döndüğü belirtildi. Şüphelinin istihbarat faaliyetleri sonucunda tutuklanmadan önce birçok ülkede izlendiği belirtilirken tutuklanma yeri açıklanmadı ancak operasyonun Süleymaniye’deki terörle mücadele servisleriyle koordineli olarak yürütüldüğü belirtildi. IŞİD’in 2014’teki yükselişinden bu yana, Irak’ta binlerce kişi IŞİD de dahil olmak üzere terörist gruplarla bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alındı, yüzlercesi idam edildi.

IŞİD, 2014’te Irak ve Suriye’de geniş toprakların kontrolünü ele geçirdi ve 2017’de Irak’ta ve 2019’da Suriye’de bölgesel olarak mağlup ilan edildi. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), haziran ayında müttefikleriyle Irak ve Suriye’deki ortak operasyonlarda en az 13 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve 21 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version