Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Instagram Twitter krizini fırsata çeviriyor: Twitter’a benzeyen “Threads” Perşembe günü tanıtılacak

Instagram Twitter krizini fırsata çeviriyor: Twitter’a benzeyen “Threads” Perşembe günü tanıtılacak


Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta’nın bir markası olan Instagram, Threads’i Perşembe günü  lansmanla duyuracak.

Şirket böylece Twitter’ın geçen yıl Elon Musk tarafından devralınmasından bu yana yaşadığı sorunlardan faydalanmaya çalışıyor.

Kullanıcıları kızdıran ve alternatif platformlar aramaya iten sorunlar arasında Twitter’ın içerik denetleme politikalarını gevşetmesi ve mavi tık için aylık abonelik ücreti talep etmesi yer alıyor. En son cumartesi günü Twitter, kullanıcıların görebileceği gönderi sayısını geçici olarak sınırlamaya başladı.

Twitter’ın Mastodon ve Bluesky gibi mevcut rakipleri henüz alternatif olmayı başaramadılar.

Instagram ise aylardır çeşitli ünlüler ve influencerlarla yakında çıkacak uygulamasını tanıtıyor ve piyasaya çıktığında ses getirmeyi hedefliyor.

App Store listelemesinde uygulama “ön sipariş” için mevcut ve Perşembe günü “bekleniyor”.

Threads AppStore’da şöyle tanıtılmış: “ “Threads, topluukların bir araya gelip bugün önem verdiğiniz ve yarın trend olacak konuları konuştuğu yerdir. İlgilendiğiniz şey ne ise, onu üreten insanları ve seven diğer insanları takip edip bağlantı kurabilirsiniz ya da kendiniz bir üretici olup, fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşabilirsiniz.”

Meta’nın rakiplerinden fikir çalma geçmişi uzun. Bu her zaman işe yaramadı.

Ancak şirketin taklit ürünleri başarılı olduğu örnekler de var. “Hikayeler” adı verilen ve 24 saat sonra kaybolan paylaşım özelliği 2016 yılında Snapchat’ten kopyalanmıştı. Artık, Instagram’daki bu özellik Snapchat’i geride bıraktı.

Meta yakın zamanda TikTok’a benzer “reels” adında bir kısa video ürünü de çıkardı. Şirketin Nisan ayında bildirdiğine göre, yılın ilk çeyreğinde günde 3 milyardan fazla kişi Meta’nın uygulamalarından (Facebook, Instagram ve WhatsApp) en az birini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version