Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İHD kongresinde ‘tecrit kaldırılsın’ çağrısı


RIHA – Emine Şenyaşar’a adanan İHD Riha Şubesi kongresinde, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması istendi.  

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Riha Şubesi, 17’inci Olağan Kongresi’ni baronun konferans salonunda gerçekleştirdi. Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi kongreye katıldı. Emine Şenyaşar’a adanan kongre, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından divan üyeleri seçildi.  

 

‘TECRİT İMRALI’DAN YAYILDI’

 

İHD Riha Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, “Muhsin Melik’in bize devir ettiği bayrağı taşımaya çalıştık. Depremden kaynaklı binamız hasar aldı ve değiştirdik. Umarım yeni yönetim ihlallerin olmadığı bir dönem ile görevini sürdürür. Ancak mevcut durum bunun mümkün olmadığını bize gösteriyor. Tecrit, İmralı’dan diğer cezaevlerine yayıldı ve her yerde karşımıza çıkıyor. Cezaevlerinde hak ihlalleri sık sık yaşanıyor” diye konuştu. 

 

‘İHD TÜRKİYE’NİN VİCDANIDIR’

 

Kongrede konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, sürdürdükleri adalet mücadelesinde İHD’nin verdiği desteğe değindi. Şenyaşar, “İHD Türkiye’nin vicdanıdır. Türkiye her geçen gün hukuktan uzaklaşıyor. İktidar hukuksuzluklarına devam ediyor. Cezaevlerinde binden fazla hasta tutuklu var. Bu insanların sesi olmak ‘ben insanım’ diyen herkesin görevi” diye konuştu. 

 

Şenyaşar, annesinin eyleminin bugün son gün olduğuna işaret ederek, “Annenin Urfa Adliyesi önünde nöbetinin bugün son günü. 18 Temmuz’da duruşma var, eğer duruşmada adaletli bir karar çıkmaz ise anne artık Ankara’da nöbetini sürdürerek. Temennimiz adaletin sağlanması. Annenin Ankara’ya gitmeden eve gitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. 

 

Sonrasında yapılan konuşmalarda da PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride ve cezaevlerindeki hak ihlallerine tepki gösterildi.  

 

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Zeynep Dilek Polat, Songül Arpa, Mustafa Vefa, Serdil İzol, Ahmet Ceylan, Gökhan Dayik ve İsmail Tutal, yeni yönetime seçilen isimler oldu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version