Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Marmaris’te kaymakam, emniyet müdürünün guletini valiye bildirmiş

İddia: Marmaris’te kaymakam, emniyet müdürünün guletini valiye bildirmiş


Artı Gerçek – T24 yazarı Tolga Şardan, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız’ın ilçede, sabıkası olan bir kişinin kaçak çalışan ticarethanesinde ticari yat inşa etmesiyle ilgili yeni belgelere ulaştığını yazdı.

Belgeye Ankara’dan ulaştığını belirten Şardan, “14 Nisan 2023 tarihini taşıyor. Belgenin yazıldığı devlet kurumu; Marmaris Kaymakamlığı. Belgedeki imza Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’a ait” dedi.

Şardan, “Aldığım bilgiye göre, sadece mülki idare değil, adliye boyutunda da hareketlilik mevcut. Marmaris ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılıkları, Adalet Bakanlığı ile temas halinde” olduğunu söyleyerek, belgenin içerini paylaştı:

“Marmaris İlçe Emniyet Müdür V. Oktay Kapsız’ın, ilçemiz Söğüt Mahallesi’nde 24 metre boyunda bir ticari tekne (gulet) inşa ettirdiği bilgisi Kaymakamlığımıza çeşitli kaynaklardan gelen şifai haberlerden ulaşılmış olup, yapılan araştırmada; bahse konu ticari teknenin (gulet) yaklaşık maliyetinin 20 milyon lira olabileceği anlaşılmıştır. Bir kamu görevlisinin 20 milyon lira değerinde bir ticari tekne (gulet) inşa ettirmesinin, normal şartlar altında hayatın genel akışına aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmekte ve konu ilçe kamuoyunda da çeşitli söylentilere sebep olmaktadır. Konunun bir müfettiş marifetiyle araştırılmasının, gerekiyorsa soruşturulmasının uygun olacağı değerlendirilmekte ise de; keyfiyeti takdir ve emirlerinize arz ederim.”

Yazının Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya gönderildiğini söyleyen Şardan, “Marmaris Kaymakamı Aksoy’un anlatımı son derece basit ve anlaşılabilir. Kaymakam Bey’in, ilçenin güvenlik ve asayişinden sorumlu birinci dereceli polis müdürünün yaptığı işle bağdaşmayan bir malı edinmeye çalıştığını açıkça ortaya koyduğu görülüyor” ifadelerini kullandı. Şardan, kaymakam Aksoy, imzasını taşıyan yazısıyla Kapsız’ın haksız mal edindiğini ilin valisine doğrudan bildirildiğini söyledi.

Şardan’ın yazısının bir kısmı şöyle:

Hâl böyle olunca, Kaymakam’ın resmi yazıyla Vali’ye bildirdiği olayın, Emniyet Müdürlüğü’nce bilinmemesi mümkün değil kuşkusuz!

Sorular çok bu konuda.

Valilik, Marmaris Kaymakamlığı’nın yazısı üzerine ne işlem yaptı? Ankara’yı bilgilendirdi mi? Hakkında bizzat ilçe kaymakamı tarafından resmi yazı yazılan İlçe Emniyet Müdürü Kapsız’ın, olay kamuoyuna yansıyıncaya kadar neden görevde tutuldu?

Bir iddiaya göre; valilik olayla ilgili İçişleri Bakanlığı’nı bilgilendirdi. O zaman bakanlık veya Emniyet Genel Müdürlüğü neden harekete geçmedi? Neden hemen müfettiş görevlendirilmeyip, olayın Büyüteç’te yayımlanmasıyla birlikte alelacele Polis Başmüfettişi gönderildi?

İlçe Emniyet Müdürü Kapsız’ın Ankara’da koruyucu melekleri mi var? Ki yaşananlardan böyle olduğunu anlamak kolay. Kim / kimler bu koruyucu melekler?(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version