Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçki içerek kazaya neden olmuştu: Yeni Zelanda Adalet Bakanı istifa etti

İçki içerek kazaya neden olmuştu: Yeni Zelanda Adalet Bakanı istifa etti


Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, içkili araç kullandığı tespit edilen Allan’ın istifa ettiğini açıkladı. Allan’ın dün akşam yerel saatle 21.00’de başkent Wellington’da kaza yaptığını belirten Hipkins, Adalet Bakanı’nın yaklaşık dört saat boyunca karakolda gözaltında tutulduğunu söyledi.

Hipkins, Allan hakkında “dikkatsiz araç kullanmak” ve “gözaltına direnmek” suçlamalarıyla iddianame hazırlandığını aktararak, alkol testinin yasal sınırın üzerinde çıkmasına rağmen Allan’a içkili araç kullanmaktan dava açılmadığını belirtti. Hipkins ayrıca Allan’ın “son zamanlarda ruh sağlığı ile ilgili kişisel mücadelelerinin iyi belgelendiğini ve bu sorunların bazılarının dün doruğa ulaştığını” söyledi.

Allan, yaptığı açıklamada, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Dün sergilediğim davranışlar, iyi olmadığımı gösterdi, kendimi ve meslektaşlarımı hayal kırıklığına uğrattım” ifadelerini kullandı. Allan’ın suçlu bulunması halinde para ve ehliyetinin askıya alınması cezalarıyla karşı karşıya kalacağı bildirildi. Bir zamanlar önceki başbakan Jacinda Ardern’in potansiyel halefi olarak lanse edilen Allan, siyasetteki geleceğini düşünmek için zaman ayıracağını da söyledi.

Allan, merkez sol İşçi Partisi hükümetinden Mart ayından bu yana ve Ekim ayında yapılacak seçimler öncesinde istifa eden dördüncü bakan oldu. Kamuoyu yoklamaları ana muhalefetteki Ulusal Parti ile İşçi Partisi arasında yakın bir yarışa işaret ediyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version