Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HÜDA PAR’a saldırının güvelik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

HÜDA PAR'a saldırının güvelik kamerası görüntüleri ortaya çıktı


Artı Gerçek – Adana’nın Seyhan ilçesindeki HÜDA PAR İl Başkanlığı binasına giren A.S., HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin’i namaz kıldıkları sırada bıçakla karınlarından yaralayıp, kaçtı. Demir ve Pişgin, saldırının ardından il binasının iç kısmından kadınların çalışma ofisine sığındı.

Bir süre sonra dışarı çıkan Demir ile Pişgin, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Müdahalelere rağmen ölen Pişgin, dün toprağa verildi. Polis tarafından gözaltına alınan ve psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen A.S. ise sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

İl binası çevresindeki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; A.S.’nin, binanın içerisinde bıçakladığı Salih Demir ve Sacit Pişgin’i, dışarı kaçtıktan sonra da bıçakla tehdit ettiği, Demir’i kovaladığı görüldü. Yaralı Pişgin’in ise binadan kaçmak için fırsat beklediği ancak A.S. nedeniyle bir süre dışarı kaçamadığı görüntülerde yer aldı. Ayrıca binadan 4 kişinin daha çıkıp olaya müdahale etmek istediği ancak A.S.’nin çevreye bıçak savurması nedeniyle müdahale edemedikleri anlaşıldı.

NE OLMUŞTU?

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’e bıçaklı saldırı düzenlenmişti. Pişgin, saldırı sonucu ölmüştü.

HÜDA PAR’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:

“Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı! İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet; aile, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz! Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz.”

Pişgin’i öldürüp kaçan A.S. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version