Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da heyelan nedeniyle ölenlerin sayısı 16’ya yükseldi

Hindistan'da heyelan nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi


– Hindistan’ın batısındaki Maharaştra eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasında ölenlerin sayısı 16’ya çıktı. Yerel yetkililer, Maharaştra’nın Raigad ilçesindeki bir köyde 19 Temmuz’da meydana gelen toprak kaymasında çöken binaların altında mahsur kalan kişilere yönelik arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Çalışmalarda şu ana kadar 75 kişinin kurtarıldığı fakat birçok kişinin hâlâ mahsur olduğu belirtildi.

ÇALIŞMALAR GÜÇLÜKLE SÜRÜYOR

AA’nın aktardığına göre, Maharaştra Eyaleti Başbakan Yardımcısı Devendra Fadnavis, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Mahsur kalan kişileri bulmak için çalışmalar yürüten arama kurtarma ekiplerinin, hava koşulları ve bölgenin engebeli arazi üzerinde olması sebebiyle çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü” söyledi. Fadnavis, kurtarılan yaralılar için tıbbi ekiplerin de bölgeye sevk edildiğini ekledi.

50 HANELİ KÖYDE 17 EV TOPRAK ALTINDA KALMIŞTI

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai’ye yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Irshalwadi’de dün gece yarısı bir heyelan faciası yaşanmış, 50 haneli köyde 17 ev toprak altında kalmıştı. Aralıksız yağan yağmurun bir dağ yamacındaki toprağı yumuşatmasının ardından meydana gelen heyelanda en az 10 köylünün öldüğü ve 80’den fazla kişinin kurtarıldığı açıklanmıştı. Yetkililer ayrıca, 100’den fazla kişinin toprak altına kalmış olabileceğini de eklemişti.

HAZİRAN AYININ BAŞINDAN BERİ ÜLKEDE 100’DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Hindistan Meteoroloji Dairesi, şiddetli yağmurun neden olduğu ani seller, toprak kaymaları ve kazaların, muson mevsiminin başladığı 1 Haziran’dan bu yana Hindistan’da 100’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını ve bunların çoğunun normalden yüzde 41 oranında daha fazla yağmur alan kuzeyde meydana geldiğini söyledi.

Bir meteoroloji departmanı yetkilisi Perşembe günü daha fazla yağmur beklendiğini ancak bu kadar şiddetli olmayacağını ve Maharaştra kıyıları ile bu hafta yağmurun vurduğu kuzeydeki Gucerat eyaleti için kırmızı alarm verildiğini söyledi. Yağmur hem Maharaştra hem de Gucerat’ta yolları sular altında bırakmış, ulaşımı aksatmış ve okulların kapanmasına yol açmıştı.

Bu hafta Yamuna nehri 45 yıl sonra ilk kez Tac Mahal’in duvarlarına ulaşarak 17. yüzyıldan kalma beyaz mermer türbeyi çevreleyen birçok tarihi eseri ve bahçeyi sular altında bırakmıştı. Başkent Yeni Delhi’de de sıkışan sel kapakları ve bozulan bir drenaj regülatörü geçen hafta Yamuna’dan gelen suyun şehre akmasına neden olmuş ve tarihi Kızıl Kale ve Mahatma Gandhi’ye adanmış bir anıt olan Rajghat’ın da aralarında bulunduğu birçok bölgeyi sular altında bıraktı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version