Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da bariyerlere çarpan otobüs yandı: 25 kişi öldü

Hindistan'da bariyerlere çarpan otobüs yandı: 25 kişi öldü


Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde Nagpur kentinden Pune kentine giden bir otobüs cumartesi sabahı yoldaki bariyerlere çarptı. Aracın alev alarak yanması sonucu en az 25 yolcu öldü, sekiz kişi de yaralandı.

Polisin yerel medyaya verdiği bilgiye göre otobüsün sürücüsü aracın lastiğinin patlaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti ve bariyerlere çarpan otobüsün yakıt deposu alev alarak yangına neden oldu. Hindistanlı yetkililer araçta 33 kişi olduğunu, 25 kişinin çoğunun yanarak öldüğünü, sekiz kişinin ise hastanede tedavi altında olduğunu duyurdu.

BAŞBAKAN MODİ ÖLENLERİN AİLELERİNE PARA YARDIMI YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Maharaştra eyaleti Başbakanı Eknath Shinde ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kaza nedeniyle üzüntülerini ifade eden sosyal medya paylaşımları yaptı ve ölenlerin ailelerine yaklaşık 8 bin 500 dolarlık( 221 bin Türk Lirası) para yardımı yapacaklarını söyledi. Dikkatsiz sürüş, bakımsız yollar ve eskiyen araçlar nedeniyle Hindistan’da ölümcül yol kazaları yaygın. Polise göre, Hindistan’da her yıl 110 binden fazla insan trafik kazalarında ölüyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version