Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı, çalışanlar iş bıraktı

Hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı, çalışanlar iş bıraktı


Abidin YAĞMUR


MERSİN – Türkiye’de her geçen gün sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam ediyor. Son olarak da Mersin Şehir Hastanesi Acil Servisine dün gece (13 Temmuz) getirilen bir çocuk hastaya müdahale eden sağlık çalışanları, ellerinde metal aletler bulunan hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Doktor Ali Tunç ve iki güvenlik görevlisi saldırıda yaralandı.

Mersin Şehir Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları saldırıyı protesto etmek için bugün iş bırakma eylemi yaptı. Acil Servis sarı ve kırmızı alan, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, adli vakalar ve yatan hasta hizmetleri haricindeki tüm birimlerdeki çalışanlar alkışlarla dışarı çıktı. Sağlık emekçileri ,”Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları attı.

‘ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMIYOR’

Hekim Birliği’nin yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“13.07.2023 tarihinde Mersin Şehir Hastanesi Acil Servisi’nde çocuk hastaya müdahale eden üyemiz hekim ile hemşirelere ve güvenlik görevline hasta yakınları acil servisin içinde ellerinde metal aletler ile saldırmışlardır. Sağlık personelleri yaralanmış ve psikolojik travmaya uğramıştır. Saldırganlar hastane içerisinde metalden oluşan saldırı aletleri ile girebilmesi ve üyemize, sağlık çalışanlarına saldırıda bulunması gerekli önleyici önlemlerin alınmadığının göstergesidir.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version