Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutuklu Özkan’ın kızı Selma Özkan: Durumu iyi değil


AMED – Hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan’ın kızı Selma Özkan, “Babamı öleceğini düşünerek serbest bıraktılar. Babamın durumu iyi değil, bunu onlar da biz de biliyoruz” dedi. 

 

Hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan 13 Temmuz tarihinde durumu ağırlaşınca Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Hastaneden bugün taburcu olan Özkan, cezaevindeki işlemlerinin ardından tutukluluğu 3 ay ertelenerek, tahliye edildi. Tahliye edilen Mehmet Emin Özkan’ın kızı Selma ve oğlu Ahmet Özkan, sağlık durumuna ilişkin konuştu. 

 

‘ZATEN ÖLECEK YAKLAŞIMI VAR’

 

Babasının 5 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiğini dile getiren Selma Özkan, “Yoğun bakım sonrası tekrardan cezaevine getirdiler. Savcı 3 ay cezasının ertelendiğini söyledi. Baktılar ki artık ölecek bıraktılar. Onlar da biz de biliyoruz durumu iyi değil. ‘Bırakalım zaten ölecek, biz de ondan kurtulalım’ diyorlar. Allah onun hakkını kimsenin yanında bırakmasın” diye konuştu. 

 

‘3 AYDA OLSA SEVİNDİRİCİ HABER’

 

Oğlu Ahmet Özkan ise, babasının infazının 3 ay ertelenmesinin dahi olsa sevinç verici olduğunu belirtti. Babasını tedavi ettirmek ve iyileştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Özkan, “3 ayın sonrasında ne karar verilir onu da bilmiyoruz. Umut ediyoruz ki beraat verilerek, tamamen tahliye ederler. Umarım diğer hasta tutuklularda bırakılır. 27 yıl sonra tahliye haberi bizleri sevindirdi” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version