Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Halkın katılımı ile mücadele ağı oluşturulmalı’


ÊLIH – Êlih’teki halk toplantılarında söz alan katılımcılar, merkezi kararlar yerine halk meclisleri oluşturulup halkın katılımıyla bir mücadele ağı oluşturulmasını istedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçimlerin ardından “yeniden yapılanma” şiarıyla gerçekleştirdiği toplantılar kapsamında Êlih’te halkla bir araya geldi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır, HDP, DBP PM üyeleri, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, Tevgera Jinên Azad (TJA),  Barış Anneleri Meclisi, HDP,DBP,Yeşil Sol Parti İl Örgütleri, bu kapsamda Hezo, Qûbîn, Heskîf, Kercews û Sason  ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirildi.  Yoğun katılımın olduğu toplantılarda katılımcılar eleştiri ve önerilerini dile getirdi.

ELEŞTİRİ VE ÖNERİLER YAPILDI

Önümüzdeki sürecin nasıl inşa edileceği ile ilgili perspektiflerin sunulduğu toplantıda yapılan eleştiriler not alındı. Örgütleme çalışmalarında pasif kalındığı eleştirisi yapıldı. Aday belirleme noktasında halkın esas alınmadığı ve dar bir çerçevede adayların seçildiği eleştirisi yapıldı.  Cezaevinde yaşanan baskı ve zulme karşın yeterince bir mücadele ağının oluşturulmadığı eleştirisi geldi.  Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanamaması ve tecritin devam etmesi de eleştiri konusu oldu.

HALK MECLİSLERİ OLUŞTURMA ÖNERİSİ

Merkezi kararlar yerine halk meclisleri oluşturulup halkın katılımı ile bir mücadele ağının oluşturulması çağrısında bulunan katılımcılar, bu yönlü çalışmanın hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version