Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk toplantısında gündem özel savaş politikaları


COLEMERG –  Halk toplantısında konuşan yurttaşlar, özel savaş politikalarına dikkati çekti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında düzenlediği halk toplantısı Colemêrg’de devam etti. Toplantıya HDP İl Eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Öznur Bartın, Yeşil Sol Parti Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, Tevgera Jinên Azad (TJA), PM üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

 

‘TECRİT HER YERDE’

 

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Hüseyin Olan, halk toplantılarını yurttaşların öneri, eleştiri ve değerlendirmelerini dinlemek için gerçekleştirdiklerini belirtti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik devam eden tecride ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkati çeken Olan, “Tecrit bütün cezaevlerine sirayet etmiş durumda. Birçok cezaevinde bundan dolayı açlık grevleri başlatılmış. Önümüzde yerel yönetimler seçimi var, bugün buradayız sizden öncelikle eleştirilerinizi daha sonra önümüzde ki seçim için önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

 

Yapılan toplantıda söz alan yurttaşlar, seçimlerde karar verme aşamasında halkın esas alınması gerektiğini vurguladı. Colemêrg’de yaşanan özel savaş politikalara dikkat çeken yurttaşlar, gençler üzerinde yürütülen politikaların son bulması için harekete geçmeleri gerektiğini belirtti.

 

Toplantı yurttaşların eleştiri ve önerilerinin dinlenmesiyle devam etti.

 

AMED 

 

Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde de HDP il eşbaşkanı Gülistan Atasoy Tekdemir, HDP Parti Meclis (PM) üyeleri Garip Kandemir,Mustafa Akengin ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version