Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk toplantısı: Üçüncü yolu doğru işlemeliyiz


RIHA/ İSTANBUL – Halk toplantısında söz alan yurttaşlar mahalle ve köy komisyonlarının kurulması gerektiğini belirterek “Üçüncü yolu doğru işlemeliyiz” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) seçimlerin ardından “Yeniden yapılanma çalışmaları” kapsamında düzenledikleri halk toplantıları Riha ve İstanbul’da sürdü.

 

RIHA 

 

Riha’nın merkez Karaköprü ilçesi ile merkez Haliliye ilçesine bağlı kırsal Komand mahallesinde halk toplantısı düzenlendi. Komand mahallesinde gerçekleşen toplantıya mahalle sakinleri, HDP Sözcüsü Ebru Günay, Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ve DBP MYK üyesi Faruk Tatlı’nın yanı sıra HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti’nin ve ilçe yöneticileri katıldı. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, şunları söyledi: “Seçimden sonra eleştiri ve öz eleştiri sürecini hemen başlattığımızı ve güçlü bir şekilde bu süreçten çıkacağımızı kamuoyu ile paylaştık. Önce MYK, PM, İl ve İlçe örgütlerimiz ile toplantılar gerçekleştirdik. Bu aşama sürecinin ikinci aşamasındayız. Gittiğimiz her mahalle, sokakta, köyde bizi destekleyen halkın önerilerini dinliyoruz. Toplantıdan önce yaptığımız sohbetlerde ‘Mahalle komisyonları mutlaka kurulmalı ve eski çalışma sistemine dönülmeli’ denildi. Biz burada sizleri dinlerken gerekli notları alıyoruz. Burada yapılan her değerlendirme karşılık alacaktır. Yeni dönemi bunun üzerinden kuracağız. Bizimkisi uzun soluklu bir mücadeledir. Kürtlerin, kadınların, gençlerin özgürlük mücadelesi elbette seçimle değişecek değil. Elbette seçim onun bir parçası ama esasından bir mücadele hattı ile değişir. Urfa mücadele geleneğini çok iyi bilir. Zorlu süreçlerin en iyi tanıkları sizlersiniz. Sizleri dinlemeye geldik onun için uzatmak istemiyorum. Kapınızı bize açtığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.”  

 

‘SOKAK KOMİSYONU BİLE OLMALI’

 

Toplantıda konuşan bir yurttaş, mahalle ve köy komisyonlarının kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Sokak komisyonlarımız bile olmalı. Eskiden komisyonlar vardı, ne zaman komisyonlar kaldırıldı biz geriledik. Yerel örgütlülüğümüzü güçlendirmezsek başarılı olamayız. Sisteme karşı cesur olmak lazım. Herkes önce kendisini eleştirmeli” dedi. Toplantıda söz alan yurttaşlar, “Merkezden müdahale kaybettiriyor. Bizi sahipsiz bırakmayın, sizlere ihtiyacımız var. Bizi daha sık ziyaret edin” dediler. 

 

‘3’ÜNCÜ YOLU DOĞRU İŞLEMEMİZ GEREKİR’

 

Riha’nın merkez Karaköprü ilçesinde gerçekleşen halk toplantısına ilçe sakinleri Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan’ın yanı sıra HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantı Rojava Devrimi’nde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı. Toplantıda Rojava Devrimi selamlandı. Toplantıda söz alan yurttaşlar, yeniden yapılanmak aşamasında seçimlere giren adayların kentlerin sosyolojisine uygun seçilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda, “Siyaset halka rağmen yapılmaz. 3’üncü yolu doğru işlememiz gerekir” şeklinde değerlendirmeler yaptılar. 

 

 İSTANBUL 

 

İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan  Korcanlar Derneği’nde halk toplantısı yapıldı. Buluşmaya yurttaşların yanı sıra, HDP İlçe Eş Başkanları Sevda Cengiz ve Sıddık Burulay, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi (PM) Attila Özdoğan katıldı. Buluşmada, DBP PM üyesi Atilla Özdoğan, Rojava Devrimi’ni selamlayarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Kurdistan’da yürütülen özel savaş politikalarına karşı etkin bir mücadelenin yürütülmesi yönünde tartışmalar yürütüldü. Bu konuda özellikle gençlerin hedef alındığı vurgulanarak, bilinçlendirme politikalarının yürütülmesi gerektiği dile getirildi.

 

Yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar önerilerini sıraladı. Yeni dönemde güçlü bir örgütlenmenin hayata geçirilmesi yönünde önerilerin öne çıktığı buluşmada,  mahalle çalışmalarında derneklerin güçlendirilmesi, mahalle komisyonlarının kurulması, örgütlenme çalışmalarında birebir temas kurulması gerektiği belirtildi. Yurttaşlar ayrıca Kürtçe’nin daha yaygın kullanılması, milletvekillerinin de mitinglerde daha çok Kürtçe konuşması gerektiği yönünde eleştirilerde bulundu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version