Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk toplantıları sürüyor: Bu kültürü yaymalıyız


HABER MERKEZİ – Yeşil Sol Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, halk toplantılarının sokak sokak, mahalle mahalle sürdürülmesi ve çoğaltılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu kültürü yaymalıyız“ dedi.          

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi, seçimlerin ardından yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında başlattığı halk toplantılarına İstanbul’da devam ediyor. Bağcılar ilçesinde bulunan Karkar Derneği’nde düzenlenen halk toplantısına, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekilleri Cengiz Çiçek ve Çiçek Otlu ile ilçe örgütünün belirlediği heyet ve yurttaşlar katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cengiz Çiçek, önemi ve anlamına dair kısa bir değerlendirmede bulundu. Yurttaşlardan gelecek tüm eleştiri ve önerilerin yeni dönemde yürütülecek siyasete ışık tutacağını belirten Çiçek, ardından sözü yurttaşlara bıraktı.

 

‘HALK PARTİSİYİZ’

 

Söz alan bir yurttaş, seçim sürecinin Yeşil Sol Parti açısından çok yoğun geçtiğini ancak bu yoğunlukta halkla yeterince temas gerçekleştirilemediğini belirtti. Ayrıca aday belirleme süreci ve partinin tanıtılma sürecinde de öne çıkan bazı eksiklikler yaşandığını aktaran yurttaş, “Bu dönem önceki dönemlerden farklı olarak hiç olmadığı kadar vekillik isteğinin olduğu bir dönem oldu. Ancak biz bir seçim partisinin ötesinde bir halk partisiyiz. Buraya gelebilmişsek yıllardır bedel veren, tutuklamalar ve işkenceler ile mücadele edenler sayesindedir” diye belirtti.

 

‘PARTİ ÖNCÜ MİSYONUNU OYNAYAMADI’

 

Bir başka yurttaş, iktidarın geçmiş yıllardan bugüne dek Kürt siyasal hareketine yönelik baskı politikalarını sürdürdüğünü ancak mücadeleden de ödün verilmediğini aktardı. Ortaya koyulan bu mücadelenin Kürt özgürlük hareketinden alınan direniş geleneğinin sonucu olduğuna dikkati çeken yurttaş, “Yeşil Sol Parti de seçim döneminde bu mücadeleyi yürüttü. Bu inkar edilemez ama bir bütün olarak baktığımızda maalesef genel merkez bu dönem özellikle birçok noktadaki öncü misyonunu yeterince oynayamadı. Hem aday belirleme sürecinde hem de Cumhurbaşkanı adayı çıkarma noktasında bu çok açığa çıktı” dedi.

 

‘ÖZELEŞTİRİYİ DOĞRU BİÇİMDE VERMELİYİZ’

 

Bir başka yurttaş ise Yeşil Sol Parti’nin seçimde başarılı bir tablo yakalayamamasının hem bireysel hem de toplumsal nedenleri olduğunu belirtti. Bu noktada özeleştirinin anlamına işaret eden Yurttaş, “Bu toplumsal düzlem içerisinde birey olarak da birçok yetersizliklerimiz var. Birbirimize eleştirel düzeyde dokunmalıyız ki politik öngörülerimiz sağlam bir zemine oturtulabilsin. Bu süreçte başta parti genel merkezi olmak üzere tüm il ve ilçe yönetimleri ve bir birey olarak ben de yürütülen sürecin özeleştirisini halka doğru bir biçimde vermeliyiz ” ifadelerini kullandı.

 

‘TOPLANTILARI ÇOĞALTMALIYIZ’

 

Eleştiri ve önerilerin ardından bir kez daha söz alan Cengiz Çiçek, demokratik işleyiş noktasında hataları olduğunu ve bu hataların toplantılarda eleştirilerle bir kez daha açığa çıktığını söyledi. Çiçek, bu bakımdan eleştiri ve öneri temelinde yapılan toplantıların sadece ilçe örgütleri ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek sokak sokak, mahalle mahalle bu toplantıların sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Çiçek, “Eğer bu kültürü her yere yaymazsak gerçekten çürüyeceğiz ve o zaman tam olarak kaybetmeye başlayacağız. Her ilçe süreklilik arz eden toplantılar yapıp kendi gündemlerini oluştursunlar bakın o zaman ayağa kalkıyor muyuz kalkmıyor muyuz” dedi. 

 

‘GÜNDEM ABDULLAH ÖCALAN’IN PARADİGMASI OLMALI’

 

Toplantılarda öncelikli gündemin 28 aydır herhangi bir şekilde kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit ve Abdullah Öcalan’ın paradigması olması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Bir başkası 100 yıllık liderini güncelleyip topluma dayatırken, biz 60 kilometre ötede duran Sayın Öcalan’ı tecritle sınırlıyoruz. ‘Tecridi aşamadık’ diyenlere soruyorum; sen kendi üzerindeki tecridi kaldırabildin mi ki? Senin şuanda demokratik siyaset tecrit altında. Biz kendimizi daralta daralta tecrit altına aldık. Burada en başta kendi tecridini kırmakla başlayacaksın ve halk örgütü olmanın yollarını arayacaksın ” diye belirtti.    

 

ŞİRNEX

 

Yeşil Sol Partisi,  Amed Milletvekili Serhat Eren ve Şirmex il örgütlerinin oluşturduğu heyet, Qileban ilçesine bağlı Hênê (Uzun Geçit) beldesini ziyareti ardından Elkê (Beytüşebap) ilçe merkezinde kanat önderlerinin evlerini ziyaret etti. Ev ziyaretinde konuşan kanat önderleri, “İyisi kötüsü bir seçimi geride bıraktık. Önemli olan geçmiş seçimlerden ders almak. Halkın tercih ettiği aday esas alınmalıdır” dedi. Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, yapılan önerilerin kendileri için kıymetli olduğunu ifade ederek, “Halkımızla birlikte yeni süreci inşa edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler yeni inşada önemli olacak” diye konuştu.

 

‘ÖZGÜRCE YAŞAYACAĞIZ’

 

Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ve DBP, HDP ilçe örgütleri  Silopiya’ nın, Xwazeyî (Doruklu) köyü ve birçok mahallede halkla bir araya geldi. Toplantıda konuşan İrmez, “Kürt halkı tüm saldırılara karşı direndi. Her zaman demokratik bir ortamda özgürce yaşamak için mücadele etti. İktidarlar ne yaparsa yapsın bu yüzyılı kendi toprağımızda özgürce yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Aynı kapsamda Cizîr ilçesinde de HDP ilçe binasında çok sayıda halkın katılımıyla halk toplantısı yapıldı. Toplantıya Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekilleri Ayşegül Doğan katıldı. Toplantıda halkın eleştiri ve önerileri dinlenerek not alındı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version