Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk toplantıları aralıksız sürüyor: Yerel seçimlere güçlü gideceğiz


HABER MERKEZİ– HDP ve Yeşil Sol Parti’nin kentlerde aralıksız sürdürdüğü halk toplantılarında öneriler dinlenirken, “Yerel seçimlere güçlü gideceğiz” mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti)  Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Erhan Barut, Hasan Kale, Amed eski milletvekili İmam Taşçıer ve Karaz Belediye Eşbaşkan Rojda Nazlıer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda söz alan Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, toplantının amacını anlatarak, sözü yurttaşlara bıraktı.

Söz alan yurttaşlar, karar alma süreçlerinde daha fazla fikir alışverişinde bulunulmasını, seçilen temsilcilerin halkla temaslarının daha da güçlendirilmesi gerektiği önerilerinde bulundu. Söz alan bir yurttaş, başlatılan halk toplantılarının seçimler öncesi de yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Karaz halk toplantısından sonra Karaz’ın Mahmediye köyünde Yeşil Sol Partisi Amed İl Eş Sözcüsü Pınar Sakık Tekin, Amed milletvekili Mehmet Kamaç, Merkez Yürütme kurulu Cahit Kırkazak’ın katılımıyla birçok yurttaşla bir araya gelerek halk toplantısı devam ettirildi.

XARPÊT

HDP Xarpêt’in Hozat Garajında bulunan il binasında Yeşil Sol Parti PM üyesi Nurşat Yeşil, Dersim milletvekili Ayten Kordu, Çewlîg milletvekili Ömer Faruk Hülakü, HDP’den Ömer Kulpu ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen halk toplantısına çok sayıda yurttaş katıldı.

ÇEWLÎK

Çewlîk HDP il binasında; Çewlîk milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Yeşil Sol Partisi Parti Meclis üyesi Nurşat Yeşil, DBP Parti Meclis üyesi Mustafa Mesut Tekik, Batman HDP il yöneticisi Ömer Kulpu’nun katılımıyla gerçekleşen halk toplantısına birçok yurttaş katıldı.

Halk toplantıları basına kapalı şekilde devam etti.

ŞİRNEX

Botan’da başlatılan halk toplantıları da üç koldan devam ediyor. Bugünkü çalışmalarını Şirnex merkezde sivil toplum örgütleri ziyareti yanı sıra Silopî (Silopi) ve Hezex (İdil) ilçelerinde de halk toplantılarını  sürdürdü.

Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan, Amed Milletvekili Serhat Eren’in yanı sıra ilçe örgütünün oluştuduğu heyet
Hezex’e bağlı Delavê Qesrê (Oyalı)  köyünde çok sayıda köy sakinlerinin katılımıyla  halk toplantısı yaptı.

Seçim sonrasında yapılan toplantıların önemine vurgu yapan Eren, “Seçim öncesinde yeteri kadar Yeşil Sol Parti’yi halkımıza tanıtamadık. HDP’nin kapatma davası nedeniyle seçime HDP ile girmek risk olurdu. Çünkü her an kapatabilir. Seçime  35 gün kala Yeşil Sol Parti ile  girme kararı aldık. Bu kararı daha öncesinde alınabilirdi. Daha iyi hazırlanabilirdi. Bunu yapamadık. Bu eksikliklerin farkındayız. Halkımızın eleştiri bizim için esastır” dedi.

Bir diğer heyet kent vekili Mehmet Zeki İrmez’in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) il Eşbaşkanları ve yönetimi Şirnex merkezde  Sivil Toplum Örgütleri’ni ziyaret etti. Sırasıyla, Sanayi Ticaret Odası, Esnaf ve  Sanatkarlar Odası, Şöförler ve otomobilciler Federasyonu ve 5 Nolu Motorlu Taşayıcılar Kooperatifi ziyaret etti.Ardından aynı heyet, Silopî ilçesine bağlı Nêrwan (Kavaklı)köyünde kitlesel halk toplantısı gerçekleştirildi.

MERSİN

Yeşil Sol Parti ve HDP aynı kapsamda Mersin’in Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, kent vekili Ali Bozan, HDP eski İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Turan, HDP Mersin İl ve ilçe eşbaşkanları, parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

‘HAREKETİMİZ KAYBETMEDİ DİRENİYOR’

DBP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz toplantıların yapılış amacından bahsederek, “Halkla iç içe olunmazsa her zaman yanlış sonuçlar alınacaktır. Bizler defalarca bu şekilde süreçler yaşadık ama biz hep büyüyerek çıkmasını bildik. Bizler bu toplantıları seçimden bu yana almıyoruz. Bu toplantıları yıllardır alıyoruz, yapılan öneri ve eleştiriler hepsi yerindedir. Başarısal olarak hedefimize ulaşamadık ama bu hareket kaybetmedi çünkü halk yerinde ve direniyor. Özeleştirimizi veriyoruz, tüm eksiklikleri genel merkez olarak toplantıda çıkan eleştirileri merkez olarak okuyacağız. Genel Merkez’de bulunan her vekil halkın içindendir ve bu halkın evlatlarıdır. Biz bu perspektifle hareket ediyoruz. Merkezin başka yerden geldiği algısı var bizler yıllardır bu halkla mücadele yürütüyoruz. Bu halk olmazsa bizler bu mücadeleyi yürütmeyiz. Bu devlet 100 yıldır düşmanlık yapıyor ve halkı ve bizi koparmaya çalışıyor. 2015’ten Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit derinleşti ve bu tecrit günden güne tüm topluma yayıldı. Devlet Kürt düşmanlığı yapıyor hak sahibi olmasını istemiyor. Zülüm politikalarıyla bunların önünü açıyor. Biz bugün siyaset yapabiliyorsak ödenen bu bedellerdir” diye konuştu. 

‘YEREL SEÇİMLERE GÜÇLÜ GİDECEĞİZ’

Tecrit ve savaş politikalarının arttığına dikkat çeken Aydeniz son olarak şunları söyledi: “Bu saldırılara karşı mücadeleyi büyütmeli ve bu temelde yaklaşmalıyız. Bu hareket halk hareketidir. Bu halk her zaman özgürlük mücadelesinde inançlı ve kararlı adımlar attı. Değerlerine bağlı bir şekilde hareket edecektir. Büyük bir başarı alacağız. Konferans ardından güçlü bir kongre ve onun da ardından yerel seçimlere gideceğiz.”

MÊRDÎN

DBP, HDP) ile Yeşil Sol Parti Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe), Nisêbîn (Nusaybin) ve Stewrê ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi. Gün içinde Nisêbîn ve Qoser ilçe merkezlerinde halk toplantıları gerçekleştirilirken, akşam saatlerinde de toplantılar Qoser ve Stewrê ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam etti. Kırsal mahallelerde açık alanlarda gerçekleştirilen toplantılara çok sayıda yurttaş ve partili katıldı. Toplantılarda seçim sürecine dönük eleştirilerini ileten yurttaşlar, bunun yanı sıra siyasi parti yöneticileri ile komisyonlarının halktan kopuk siyaset tarzı yürüttükleri eleştirilerinde bulundu. 

Parti içi eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çekilen toplantılarda, eğitimin çalışmalarının parti içinden başlatılarak tabana yayılması gerektiğinin altı çizildi.

Qoser’de bir düğün salonunda gerçekleştirilen halk toplantısına dönük de eleştiriler getiren yurttaşlar, halk toplantılarının mevcut haliyle sınırlı sayıda kişiden ibaret kaldığına dikkat çekerek, “Toplantıların mevcut şekilde halkın bir salona davet edilerek yapılması katılımın sınırlı düzeyde olmasına neden oluyor. Bu nedenle aslında amaçlanan halk toplantısı ortaya çıkmıyor. Bu tür toplantılarla birlikte halkın gelmesini beklemek yerine birkaç kişiden oluşturulan komisyonlar kurularak kapı kapı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi daha sonuç alıcı olacaktır. Bu şekilde eleştiriler de alınır, öneriler de alınır. Bunun yanı sıra halkla yeni ilişkiler kurulup, mahalle komisyonları da daha fazla canlı kılınır” önerileri öne çıktı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version