Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güney Kore’de şiddetli yağışlar sele neden oldu: Ülke genelinde 20’den fazla kişi öldü

Güney Kore'de şiddetli yağışlar sele neden oldu: Ülke genelinde 20'den fazla kişi öldü


Güney Kore’de üç gündür devam eden şiddetli yağışlar sellere, heyelanlara, elektrik kesintilerine ve bir barajın taşmasına neden oldu. Başkent Seul ve çevresini etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı seller ve toprak kaymaları nedeniyle 20’den fazla kişinin öldüğü, 10 kişinin kaybolduğu ve dokuz kişinin de yaralandığı açıklandı.

Seller ve toprak kaymaları sonucu ölenlerin çoğu Goesan Barajı’nın taştığı Kuzey Chungcheong eyaletinden. Güney Kore haber ajansı Yonhap, Goesan Barajı’nın cumartesi günü yerel saatle 06:30 civarında taşmaya başlamasının ardından yaklaşık 6.400 sakinin tahliye edildiğini söyledi. Binlerce bölge sakini sığınaklara yerleştirilirken ölü, yaralı ve kayıp sayısının artmasından endişe ediliyor. Başbakan Han Duck-soo, ordudan kurtarma çabalarına yardım etmesini istemişti.

Barajın yakınında alçakta bulunan bir dizi köyün yanı sıra onları birbirine bağlayan yolların birçoğunun sular altında kaldığı ve bazı sakinlerin evlerinde mahsur kaldığı belirtiliyor.

YERALTI TÜNELİNDE 19 ARAÇ SU ALTINDA KALDI

Yetkililer, Chungcheong eyaletinin merkezindeki bir yer altı tünelinde 19 arabanın sular altında kaldığını söyledi ve bu da ölü sayısının artabileceği korkusuna yol açtı. İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı dün, meteoroloji uzmanlarının, yağışların artacağı yönündeki uyarısı üzerine alarm seviyesini en üst seviyeye çıkarmıştı.

Ülkenin ulusal demiryolu işletmecisi Korail, tüm yavaş trenlerin ve bazı hızlı trenlerin seferlerinin askıya alındığını duyurmuştu. Cuma günü geç saatlerde, Kuzey Chungcheong’da bir toprak kayması nedeniyle rayların üzerine toprak ve kum sıçraması sonucu bir tren raydan çıkmış, olayda bir makinist yaralanmıştı.(DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version