Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu: TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri gerçek dışı


ANKARA –  Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, “Temel gıda maddeleri et, süt, yumurta, ekmekte artışları görüyoruz, enflasyonun ne olduğunu tüm Türkiye biliyor” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

 

 Toplantında, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıkladığı verilere ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine dikkat çeken Gergerlioğlu, devlet kurumun açık bir şekilde gerçek dışı bilgiler paylaştığını söyledi. 

 

‘TÜİK YALAN SÖYLÜYOR’

 

Gergerlioğlu, TÜİK’in verilerine şu şekilde tepki gösterdi: “Markete gidiyoruz, temel gıda maddeleri alıyoruz, et, süt, yumurta, ekmekteki artışları görüyoruz, enflasyonun ne olduğunu tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları biliyor. TÜİK yüzde 38.2 açıklamış, ENAG yüzde 108 olarak açıklamış. Arada 70 puan fark var, el insaf diyoruz. 3, 5 puan fark değil,  60 puan fark var. Birisi yalan söylüyor. Biz TÜİK’in kesinlikle yalan söylediğini görüyoruz, sadece biz değil 85 milyonun hepsi de görüyor, biliyor.”

 

EKMEK FİYATINA DİKKAT ÇEKTİ

 

Temel ihtiyaçların fiyatlarının ve kiraların en az 5 kat artığını aktaran Gergerlioğlu, memur maaşına getirilmesi beklenen zammın da yetersiz olduğunu kaydetti. 

 

Gergerlioğlu, “Yakında ekmek 10 TL olacak, vekili olduğum ilde 200 gram ekmeğin 10 TL olma ihtimali var. Geçen sene bu zamanlar 3.5 TL’ydi şu anda 10 TL olmak üzere ve siz enflasyonu yüzde 38 olduğundan bahsediyorsunuz. Memura bir söz veriyorsunuz, ardından bu meblağ eriyip gidiyor” diye belirtti.

 

‘ASGARİ ÜCRET ERİDİ’ 

 

Koşullar nedeniyle doktorların Türkiye’yi akın akın terk ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bu iktidardan umudunu kesen, bu ülkenin en yoğun eğitim almış kesimi hekimler bu ülkeyi terk ediyor. 2021’de 533 hekim terk etmiş ülkeyi iyi hal belgesi alarak yurt dışına çalışmaya gitmiş. 2022’de 1171, 2023’de ise 1361’e ulaşmış daha yıl bitmemiş. Ülkenin en iyi eğitim almış ve tüm toplumun umut bağlaması gereken hekimler akın akın yurt dışına gidiyor. Asgari ücret açıklandı dolar üzerinden hesap ettiğiniz zaman 2500 TL eridi. 11400 TL demiştiniz değil mi? 2500 TL bu asgari ücret erimiş durumda ve diğer meslek sektörlerinde de aynı sıkıntılar devam ediyor” diye kaydetti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version