Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ziyaretini erteledi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ziyaretini erteledi


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 27 Haziran’da Nael M. isimli genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından ülkede patlak veren olaylar nedeniyle 2-4 Temmuz’da Almanya’ya yapacağı ziyareti erteledi. Nanterre kentinde Nael M. isimli genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından ülkede her gece gösteriler düzenleniyor.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in görüştüğü belirtildi. Macron’un görüşmede, ülkenin iç durumu nedeniyle gelecek günlerde Fransa’da kalmak istediğini belirttiği kaydedilen açıklamada, iki Cumhurbaşkanının, Macron’un Almanya ziyaretini ertelemek konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

Almanya Cumhurbaşkanlığı da açıklamasında “Fransa Cumhurbaşkanı Macron bugün Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile telefonda görüştü ve onu ülkesindeki durum hakkında bilgilendirdi. Başkan Macron, Almanya’ya yapmayı planladığı resmi ziyaretinin ertelenmesini talep etti” dedi. Steinmeier’ın “iptalden pişmanlık duyduğu ve komşu ülkedeki durumu tamamen anladığı” ifade edildi.

23 YIL SONRA BİR İLK OLACAKTI

BBC’nin aktardığına göre Macron’un ziyareti bir Fransız cumhurbaşkanının 23 yıldır Almanya’ya yaptığı ilk devlet ziyareti olacaktı ve salı gününe kadar sürmesi planlanıyordu. Ziyaret hakkında yeni tarih belirlenmedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version