Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fenerbahçe, Arda Güler transferinin detaylarını açıkladı

Dünya devinin Arda Güler raporu: Süperstar olma potansiyeli taşıyor

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, yoğun güvenlik önlemleri altında İspanya’ya gitmek üzere havaalanından ayrıldı. Transferi KAP’a bildiren sarı-lacivertliler, yıldız futbolcunun satışıyla ilgili anlaşma detaylarını da açıkladı.

Fenerbahçe, Arda Güler’in Real Madrid’e transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Futbol A Takımı oyuncularımızdan Arda Güler’in, İspanya’nın Real Madrid CF kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.”

Real Madrid’deki 4. Türk

Arda Güler, böylelikle Madrid ekibinde oynayan 4. Türk oyuncu oldu. Daha önce Mesut Özil, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin, eflatun-beyazlı formayı terletmişti.

Anlaşma detayları

Fenerbahçe, Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’in anlaşma detaylarını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler’in İspanyol Kulübü Real Madrid CF’e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF’in elde edeceği transfer bedelinin %20’si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.” denildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version