Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Aldemir’e ‘suç uydurma’ davası

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’ndan Sinan Ateş suikastına tepki: ‘Bu iş çok büyük, mafya devlete hakim olmuş’


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı televizyon programlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenlenebileceğine ilişkin duyum aldığını söyleyen eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir hakkında “suç uydurma” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Aldemir, 7 Mart’ta katıldığı televizyon programında, millet ittifakı liderlerini seçim süresince can güvenliklerine dikkat etmeleri konusunda uyarmış, bir mafya grubu üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenleneceğini iddia etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Mart 2023’te katıldığı televizyon programlarındaki beyanları nedeniyle eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir hakkında “suç uydurma” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Başsavcılıkça Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, Aldemir’in 7 Mart 2023’te katıldığı farklı televizyon programlarındaki konuşmalarına yer verildi.

Söz konusu beyanların, “siyasi cinayetler” iddiasını içermesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca aynı tarihte resen soruşturma başlatıldığı bildirilen iddianamede, kolluğa talimat verilerek Aldemir’in televizyonda dile getirdiği iddialar için çözümleme tutanağı düzenlendiği ifade edildi.

İddianamede, 8 Mart’ta bilgi sahibi olarak dinlenilen Aldemir’in “Benim beyan etmiş olduğum mafya grupları ile ilgili olarak daha önceki olaylarla alakalı genel olarak bahsettim. Herhangi bir grup veya şahıs bilgisi bana söylenmedi…” şeklinde beyanda bulunduğu kaydedildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version