Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erzurum’da TOKİ krizi çözülemedi, 1013 mağdur yargıya gidiyor

Erzurum'da TOKİ krizi çözülemedi, 1013 mağdur yargıya gidiyor


Emrullah Bayrak


ERZURUM – Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Saltuklu Mahallesi Gezköy’de, TOKİ tarafından yapılan konutların geçen yıl kasım ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. Ancak teslim tarihi önce nisana, ardından 15 Temmuz’a ertelendi.

Konutlar bu tarihte de teslim edilmeyince hak sahipleri eylem yaptı. Bunun üzerine yetkiler, sorunun çözümü için toplantı yapılacağını açıkladı. Bugün yapılan toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, TOKİ ve taşeron firma yetkilileri ile mağdurlar katıldı.

KONUTLARIN TESLİMİ GELECEK YILA KALDI

Toplantıda, 25 Kasım 2023’te taşeron firmanın konutları TOKİ’ye teslim edileceği, TOKİ’nin yapacağı kontrollerin ardından konutların 2024’te hak sahiplerine verileceği belirtildi. Mağdurların kira desteği talebi de reddedildi.

‘KİRA MAĞDURİYETİMİZİ KİM GİDERECEK?’

Artı Gerçek’e konuşan bir hak sahibi, 1013 kişinin aylardır mağdur edildiğini dile getirerek, “2022 yılının kasım ayında evlerin teslim edilmesi gerekiyordu. Herkes kirada oturuyor. Bizim bugüne kadarki kira mağduriyetimizi devlet mi, TOKİ mi, yoksa taşeron firma mı giderecek? Bu sorumuza karşılık kira desteği talep etme gibi bir lüksümüzün olmadığını, mahkeme yolunun açık olduğunu söylediler” dedi.

‘YASAL YOLLARDAN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ’

Dava açacaklarını belirten hak sahibi, “Gerekirse Ankara’da mücadelemize devam edeceğiz. Konutların teslimi gelecek yıla kaldığına göre bu insanlar nerede kalacak, nasıl geçinecek? Bize münferit olarak dava açabileceğimiz söylendi. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

TOKİ MAĞDURLARI AKP’YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TOKİ mağdurları, konutlarının teslim edilmemesi üzerine 15 Temmuz’da eylem yapmıştı. AKP’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren bir kadın, “Ben ayda 7 bin 500 TL emekli aylığı alıyorum. Babam ve annem hasta, kız kardeşim rahatsız. Ev kirası 7 bin TL, bana kalıyor 500 lira. Ben neyle geçineyim? Buraya çadır kurup annemi getireceğim, Türkiye ayaklansın. Siz bize dediniz ki ‘Sandıkları patlatın, dadaşsınız.’ Biz patlattık, hiçbir vekilimiz yanımızda yok. Bunu Cumhurbaşkanına da dinletin” demişti.

AKP İL BAŞKANI SÖZ VERMİŞTİ

Mağdurlarla görüşen AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, “Konutların en kısa sürede teslim edilmesi noktasında atılması gereken adımlar belirlenecek, hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılacaktır” demişti.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version