Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erenler Cemevi’nde Muharrem Orucu programı


İSTANBUL – Erenler Cemevi’nin Muharrem Orucu açma programına katılan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Devlet Alevileri tanımlamaktan vazgeçip onlardan öğrenmeye çalışmalıdır” dedi.

 

Erenler  Eğitim ve Kültür Vakfı, İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Cemevi’nde Muharrem Orucu’nu açma programı düzenledi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe Örgütü ile çok sayıda yurttaş katıldı.  

 

Burada konuşan Uçar, oruçlarının kabul olmasını diledi. Uçar, “Türkiye’de yaşayan bütün halklar ve inançlar adına eşit, özgür bir geleceğe vesile olmasını diliyorum. Oruçlarınız yerini bulsun” dedi. Uçar, iktidarın Alevileri yok saydığına, Alevilere karşı asimilasyon politikaları geliştirdiğine dikkati çekerek, “Devlet Alevileri tanımlamaktan vazgeçip onlardan öğrenmeye çalışmalıdır” dedi. Uçar, son olarak her zaman Alevilerin mücadelesinin destekçileri olduklarını sözlerine ekledi.

 

Ardından Gülbengler söylenerek, dualar okundu. Okunan duaların ardından, lokmalar dağıtılarak oruç açıldı. Lokma sonrası sohbet gerçekleştirildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version