Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan hakim ve savcılara: Parayı pulu her zaman bulursunuz ama hukuk bulunmaz

Erdoğan’dan hakim ve savcılara: Parayı pulu her zaman bulursunuz ama hukuk bulunmaz


Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa mesajı verdi. Erdoğan, “Sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Yargı mensuplarına ‘sosyal medya baskısı’ altında kalmamaları telkinin de bulunan Erdoğan, “Sosyal medyada cübbe giyip ahkam kesenler asla bizim referansımız olamaz. Adaletin ölçüsü sosyal medyadaki tepkiler değil, kanundur, nizamdır. Daha ileri gidiyorum hukuktur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Bugün kura çekerek göreve başlayacak 1102 arkadaşımızı tebrik ediyorum. Şu an Türkiye safında toplam 22 bin 122 hâkim ve savcı görev yapıyor. Bugünkü törenle bu sayıyı 123 bin 923’e çıkarmış oluyoruz.

Milletimizin gözünde adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için çalıştık.

Yapılanlar önemlidir ama yeterli değildir. En büyük engel darbe ürünü mevcut anayasadır. Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasası ile karşılamış olmayı içimize sindiremiyoruz. Sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. Önceliklerimizin en başında Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak var.

Vazifenizi icra ederken hukukun üstünlük ilkesine ne pahasına olursa olsun bağlı kalmaya itina gösterin. Sizden sadece aklınızı vicdanınızı değil devlet, millet adına müessesenizi de korumanızı istiyorum.

Sosyal medyada cübbe giyip ahkam kesenler asla bizim referansımız olamaz. Adaletin ölçüsü sosyal medyadaki tepkiler değil, kanundur, nizamdır. Daha ileri gidiyorum hukuktur. Hukuk kanunun çok çok ötesindedir. O hakkı koruma altına alıyor. Kanun dediğin insanoğlunun yazdıklarıdır. Ama hukuk bunun ötesindedir. Sizin hedefleriniz asırlar boyunca ilimle, ahlakla oluşmuş zengin hukuk külliyatımızdır. Kararınızı verirken hiçbir gücün, hiçbir maddi gücün sizi yönlendirmesine müsaade etmeyin. Parayı pulu her zaman bulursunuz ama unutmayın; Hak, hukuk bulunmaz. Sizlere güveniyorum. Her bir kardeşimin hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan en güzel şekilde görevini ifa edeceğine inanıyorum.

Tavrımız gayet nettir. Su uyur ama Fetövari terör örgütleri uyumaz. Son F.TÖ’cü hain de işlediği cürumların hesabını yargımıza vermeden ne biz ne de devletimiz güvende olacaktır.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version