Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan yerel seçimler için ‘fırsat’ dedi

Erdoğan yerel seçimler için ‘fırsat’ dedi


HABER MERKEZİ –  Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için “fırsat” diyerek heba olmasına izin vermeyeceklerinin mesajını verdi. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası Erdoğan açıklama yaptı. Yerel seçimleri fırsat olarak değerlendiren Erdoğan, “Seçim başarısını yerel seçimle tahkim etmek istiyoruz. Önümüzdeki seçimler bir fırsattır. Bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

 

Kısa çalışma ödeneğinin üç ay uzatıldığını açıklayan Erdoğan, “Mücbir sebep düzenlemesini depremde en çok yıkıma uğrayan illerimizde devam ettirmeyi kararlaştırdık. Konuyla ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklayacak. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Meclis’in açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Nihai kararı verecek merci TBMM’dir. Bizim hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuz yoktur” dedi. Erdoğan, Körfez turunda yapılan anlaşmalara ilişkin ise, “Suudi Arabistan’la imzaladığımız 5 anlaşmayla iş birliğimizi ileriye taşıdık. Katar’la mükemmel seviyede ilerleyen süreçlerimizi daha da iyileştirme kararı aldık. BAE ülkemizin ekonomik ortaklarındandır” diye konuştu.

 

‘TASARRUF EKONOMİSİ’

 

Erdoğan, “yastık altındaki varlıklar” için “İktisadi işleyişe, istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Milletime sesleniyorum, gelin biz verim, tasarruf ekonomisinden yana olalım. İsraf ekonomisini bir kenara koyalım. Bunun ne devlete ne milletimize faydası yoktur” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version