Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, sonra biz de İsveç’in önünü açalım

Erdoğan: Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, sonra biz de İsveç’in önünü açalım


NATO’ya üye olan ülkelerin büyük çoğunluğunun Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğunu belirten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım.’’ dedi.

Litvanya’da gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesine gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘‘Zirvenin önemli sonuçlarından biri asgari yüzde iki savunma harcaması taahhüdü oluşturacak. Bazı müttefiklerin ülkemize uyguladığı kısıtlamalar, bizi sınırlandırıyor. Bu yanlıştan süratle dönmelerini istiyoruz.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği konusunda geçtiğimiz yıl Madrid’de bir taahhüt imzalandı. Finlandiya şartları yerine getirerek Nisan ayında NATO’ya üye oldu. İlgili kurumlarımız, muhataplarıyla temaslarını şeffaf bir şekilde sürdürüyor. Ben de bu akşam NATO Genel Sekreteri ve İsveç Başbakanı ile üçlü bir toplantı gerçekleştireceğim. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, üçlü mutabakatta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır.

”BİZ TÜRKİYE’YİZ ÇAT KAPI ÜLKESİ DEĞİLİZ”

Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım. Milletimiz bizden beklentisi var, 50 yılı aştı. Biz Türkiye’yiz çat kapı ülkesi değiliz.

“TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI PUTİN İLE YÜZDE YÜZ ELE ALACAĞIZ”

Sayın Putin’den önümüzdeki ay bir ziyaret bekliyoruz, eğer Sayın Putin’in ziyareti gerçekleşirse bu konuyu yüzde yüz ele alacağız. Telefon görüşmelerinde de arkadaşlarımız bu konuyu ele alıyor.

“F-16 KONUSUNUN İSVEÇ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ BİZİ ÜZMEKTE”

Biden, ben elimden gelen her şeyi yapıyorum diyor. Bizden de aynısını istiyor. NATO müttefiki olarak bizim size yapmış olduğumuz ödemeler var biz daha bu ödemenin karşılığını alamadık. Vinius’ta bizim dar kapsamlı bir görüşmemiz olacak, kendisiyle bunları görüşeceğiz. Bu sıkıntıyı temenni ederim ki aşarız. Bunun da İsveç ile ilişkili hale gelmesi bizi üzmekte. Temenni ederim ki sonu hayırlı olur”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version